ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ08092020

Σαβ, 08 Αυγ 2020 2pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Χωρίς ρεύμα και νερό από βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ

Χωρίς ρεύμα και νερό από βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ

Η κακοκαιρία αντιμετωπίστηκε όσο καλύτερα γινόταν από του Δήμους της Εύβοιας όμως υπάρχουν προβλήματα στις υποδομές του νησιού που ακόμα ταλαιπωρούν πόλεις και κοινοτητες.

Για παράδειγμα, ο Δήμος Χαλκιδέων και η ΔΕΥΑΧ ενημέρωσαν με ανακοινωσλη, τους πολίτες ότι η διακοπή υδροδότησης οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις βλάβες που έχει το δίκτυο της ΔΕΗ από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι οποίες δεν έχουν αποκατασταθεί μέχρι αυτή την ώρα, ώστε να τροφοδοτηθούν με ηλεκτρικό ρεύμα οι γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΧ και να διοχετευτεί το νερό στο Δίκτυο.
Ο Δήμος μάλιστα διαμαρτύρεται εντονότατα και εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και εγκαλεί τη Διοίκηση της ΔΕΗ. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: "Απαιτούμε να αποκατασταθούν οι βλάβες και να υδροδοτηθούν οι περιοχές του Δήμου Χαλκιδέων, οι οποίες επί διήμερο στερούνται του φυσικού αυτού αγαθού"
Και στην Ερέτρια, οι βλάβες της ΔΕΗ είχαν ως αποτέλεσμα η παγωνια να επηρεάσει το δίκτυο ύδρευσης και να μην υπάρχει σε πολλες περιοχές νερό. Έως και χθες Τετάρτη η στάθμη των δεξαμενών έχει κατέβει και οι κεντρικοί αγωγοί έσπασαν. Υπάρχουν μεγάλες βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης όπως και διαρροές. Οι τεχνικοί της ΔΕΥΑΕ καταβάλουν προσπάθειες να αποκαταστήσουν τις ζημιές.
Τα σημαντικότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι περιοχές Γαιδούρια, Ερέτρια, Μαύρου και Μαγούλα.
Σχεδόν το ένα μέτρο έφτασε το χιόνι στην Στρόπωνες του Δήμου Διρφύων - Μεσαπίων μετά και την χιονόπτωση της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου 2019.
Η σύνδεση του χωριού με την Στενή διακόπηκε ενώ προβλήματα υπήρξαν και στην ηλεκτροδότηση του χωριού.

Επανέρχεται σταδιακά η ύδρευση στην Χαλκίδα

Αποκαθίσταται σιγά σιγά το πρόβλημα της υδροδότησης σε όλες τις περιοχές του Δήμου Χαλκιδέων, μετά τις βλάβες που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης των βλαβών, αλλά θα πάρει αρκετή ώρα να επιλυθεί το πρόβλημα σε όλες τις περιοχές του δήμου.
Ο δήμος Χαλκιδέων αναφέρει στην ανακοίνωση του:
Από τη ΔΕΗ αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης των γεωτρήσεων της ΔΕΥΑ Χαλκίδας και σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει σταδιακά να αποκαθίσταται το πρόβλημα υδροδότησης περιοχών της Χαλκίδας, που είχαν μείνει χωρίς νερό.