ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ07112020

Παρ, 10 Ιουλ 2020 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΙΣΟΔΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΜΕΧΡΙ ΑΡΕΘΟΥΣΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΙΣΟΔΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΜΕΧΡΙ ΑΡΕΘΟΥΣΑ

Κατάθεση πλήθους προτάσεων λίγο πριν εκπονηθεί το τελικό σχέδιο για την ένταξη στο πρόγραμμα "βιώσιμη πόλη".

Ο Δήμος Χαλκιδέων πρέπει να εκπονήσει και να υποβάλλει πρόταση Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ), στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεάς Ελλάδα 2014-2020». 

Για να το κάνει σωστά ζητά την παρέμβαση φορέων και δημοτών ώστε μέχρι τις 31 Οκτωβρίου να καταθέσει έναν πλήρη φάκελο. Υπενθυμίζουμε ότι η ένταξη στο εν λόγω πρόγραμμα δίδει δυνατότητες χρηματοδότησης και υψηλών συνεργασιών (εξωστρέφεια).

Η διαβούλευση για τη διαμόρφωση της ΣΒΑΑ και την εξειδίκευση της σε επιχειρησιακό χρηματοδοτικό και οργανωτικό επίπεδο ενεργοποιήθηκε από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου και αναπτύχθηκε σε τρία επίπεδα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων. Την περασμένη Τρίτη είχαμε και ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ενότητες όπου ενδιαφερόμενοι κατέθεταν απόψεις που ο Δήμος θα επεξεργαστεί.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, λόγω του αστικού χαρακτήρα των ΣΒΑΑ, η προτεινόμενη χωρική εφαρμογή του σχεδίου οριοθετείται από την είσοδο της Χαλκίδας, στην περιοχή της Αρέθουσας, μέχρι την κεντρική παραλιακή ζώνη της πόλης.
Χαρακτηριστικά, δήλωσε πως στόχος μέσα από την πρόταση Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, είναι να γίνει η Χαλκίδα βιώσιμη πόλη, με αναβάθμιση των ποιοτικών παραμέτρων του αστικού ιστού, που θα επιτευχθεί με συνεκτικές, ολοκληρωμένες και πολυλειτουργικές παρεμβάσεις.
Επιδίωξη της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Χαλκίδας είναι η ιστορία και ο πολιτισμός να πλαισιωθούν από δυναμικές και καινοτομικές παρεμβάσεις και να γίνουν κινητήρια δύναμη για να επαναξιοποιηθεί ο αστικός ιστός, να εμπλουτιστεί σε υποδομές και να επανατροφοδοτηθεί με επιχειρηματικές ευκαιρίες και βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ζωή.
Ο Δήμος Χαλκιδέων οφείλει πάντως να δημοσιοποιήσει τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των δημοτών επ΄αυτού.