ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ05312020

Παρ, 29 Μαϊ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Η ΚΑΡΥΣΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΥΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Η ΚΑΡΥΣΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΥΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Η Νότια Εύβοια μπορεί να εκμεταλλευτεί άριστα τα νέα οδικά έργα της Αττικής Οδού που θα φθάνουν Ραφήνα και Αγία Μαρίνα

Μια δεύτερη σύγχρονη πύλη προς το νομό Αττικής μπορεί να γίνει η θαλάσσια γραμμή της Νότιας Εύβοιας με τα λιμάνια της Ραφήνας και της Αγίας Μαρίνας. 

Το σοβαρό αυτό θέμα είχε φέρει στην επικαιρότητα ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Ραβιόλος όταν εγγράφως είχε αποτανθεί στον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών κ.Χρήστο Σπίρτζη και τον Ευβοιωτη Υφυπουργό κ. Νικόλαο Μαυραγάνη.

Τότε (Οκτώβριος 2017), είχε τονίσει την αναγκαιότητα και τη ζωτική σημασία που θα είχε για τον Δήμο Καρύστου η διευκόλυνση πρόσβασης στα λιμάνια της Ραφήνας και της Αγίας Μαρίνας μέσω της επέκτασης της Αττικής οδού αλλά και της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου από τον αερολιμένα «ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» προς τη Ραφήνα, γεγονός που θα οδηγούσε σε μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης.

 

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει. Ο Υπουργός κ. Χρήστος Σπίρτζης γνωστοποίησε ότι το 2019 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την χρηματοδότηση των μεγάλων οδικών έργων στην Αττική όπως είναι, μεταξύ άλλων, η επέκταση της Αττικής οδού και της γραμμής του προαστιακού μέχρι το Λαύριο αλλά και από το Αεροδρόμιο μέχρι την Αρτέμιδα και τη Ραφήνα.

 

Τα έργα των επεκτάσεων της Αττικής Οδού είναι: η επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού μέσω αστικής σήραγγας που θα φτάνει μέχρι τη Λ.Βουλιαγμένης στο ύψος του Μετρό του Αγίου Δημητρίου, η επέκταση έως τη Ραφήνα για να μπορέσει να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί το τοπικό λιμάνι, η ολοκλήρωσης της Περιφερειακή Αιγάλεω, η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, ενώ στο τραπέζι είναι και η επέκταση μέχρι το λιμάνι του Λαυρίου.

 

Το κόστος των παραπάνω ξεπερνά το 1δισ.ευρώ και αναμένεται να αυξήσει θεαματικά την προσέλευση κατοίκων της Αττικής στη Νότια Εύβοια.

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Καρύστου

 

Ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος υπενθύμισε το αίτημά του από τις 24 Οκτωβρίου 2017, προς τον Υπουργό κ.Χρήστο Σπίρτζη και τον Υφυπουργό κ. Νικόλαο Μαυραγάνη και εξέφρασε δημόσια την ευαρέσκεια του για τις εξελίξεις ενώ θύμισε ακόμη:

 

- Την ζωτική σημασία που θα έχει για την περιοχή η επέκταση της γραμμής του προαστιακού σιδηροδρόμου από τον αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος μέχρι το λιμάνι της Ραφήνας. 

- Την κατασκευή λιμένα Καρύστου στη θέση «Παξιμάδα» Νοτιοδυτικά της Δ.Ε. Καρύστου που θα διευκόλυνε τη σύνδεση του Δήμου με τις Κυκλάδες δίνοντας τεράστια ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.