ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι07072020

Τρι, 07 Ιουλ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Παρέμβαση του TEE Ευβοίας για την κακή κατάσταση των δρόμων

Παρέμβαση του TEE Ευβοίας για την κακή κατάσταση των δρόμων

Πολλές οι διαμαρτυρίες των κατοικων αναφέρει  σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο

 

Το ΤΕΕ/Π.Τ. Ευβοίας αποφάσισε να παρέμβει για την συντήρηση των δρόμων των Δήμων της Εύβοιας και ιδιαίτερα του Δήμου Χαλκιδέων. Η παρέμβαση είναι αποτέλεσμα των επαναλαμβανόμενων οχλήσεων πολιτών ιδιαιτέρως της περιοχής Κανήθου.

Όπως αναφέρει το ΤΕΕ, "τα κατά καιρούς «μπαλώματα» του οδοστρώματος με πρόχειρα γεμίσματα µε ψυχρό ασφαλτόµιγµα, αποδεικνύεται ότι δεν αποτελούν λύση. Οι λακκούβες που υπάρχουν σήμερα σε πολλούς δρόμους των Δήμων, είναι αναρίθμητες και καθιστούν επίσης άκρως επικίνδυνη την κυκλοφορία τη νύχτα ή τις βροχερές μέρες που καλύπτονται από νερό.

 

Ιδιαίτερα στη περιοχή της Κανήθου του Δήμου Χαλκιδέων, ο κίνδυνος ατυχημάτων είναι μεγάλος, αφού στην προσπάθειά τους οι οδηγοί να αποφύγουν τις λακκούβες, κάνουν απότομους ελιγμούς και κινούνται συχνά στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Και δεν είναι μόνο οι λακκούβες, λείπουν και οι διαγραμμίσεις ακόμα και στους πιο κεντρικούς δρόμους αλλά και στις διαβάσεις των πεζών. Δρόμοι με μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων, παρουσιάζουν ρωγμές σε πολλά σημεία του οδοστρώματος, καθιζήσεις και φθορές στις άκρες".

 

Ακόμη το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας ενημερώνει τους πολίτες ότι οι αρμόδιες για τη συντήρηση των οδών υπηρεσίες των Δήμων, υποχρεούνται δια των οργάνων τους, να επιβλέπουν την κατάσταση των οδοστρωμάτων και να αντιμετωπίζουν άμεσα και έγκαιρα προβλήματα που δημιουργούνται από την τυχόν κακή κατάσταση αυτών, ώστε να διεξάγεται ομαλά και με κάθε ασφάλεια για τα κινούμενα επί των οδών αυτών οχήματα, αλλά και τους πεζούς, η κυκλοφορία.

 

Σε περίπτωση που τα αρμόδια όργανα παραλείψουν να προβούν στην συντήρηση των οδοστρωμάτων και να παρακολουθούν την καλή κατάσταση τους, με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη σε διερχόμενα οχήματα ή πρόσωπα, η οικεία υπηρεσία Τ.Α. ευθύνεται σε αποζημίωση, για την ζημία που αυτά υπέστησαν συνεπεία της κακής κατάστασης του οδοστρώματος.

 

Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας, κατανοώντας το γεγονός της πιθανής υποχρηματοδότησης των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας, θεωρεί ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό, εκτός από τα έργα υποδομής που πραγματοποιούν κατά καιρούς, να δίνεται άμεση προτεραιότητα στην υλοποίηση παρεμβάσεων για τη συντήρηση, τη βελτίωση και την αποκατάσταση φθορών και βλαβών του δημοτικού οδικού δικτύου και την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών για την εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας των πολιτών.