ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ04172021

Παρ, 16 Απρ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ

ΜΟΝΟ Η ΕΥΒΟΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

Ξεκινά πρόγραμμα τοποθέτησης Σταθμών Φόρτισης - Στόχος οι ιδιοκτήτες 80.000 ηλεκτρικών οχημάτων της Αθήνας να επιλέγουν το νομό μας

Από ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πρώτη η Εύβοια γίνεται σύντομα πρότυπη περιοχή για την ηλεκτροκίνηση ΙΧ ώστε να γίνει τουριστική επιλογή για την γειτονική πρωτεύουσα. 

Περισσότερα...

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΨΑΧΝΩΝ

"Είμαστε στο τελευταίο χιλιόμετρο" λέγει το Υπουργείο Μεταφορών σε ερώτηση Ζεμπίλη

Η Εύβοια είναι χωρίς ένα χιλιόμετρο σύγχρονου δρόμου και ελπίζει πως όταν επιτέλους γίνουν οι παρακάμψεις Χαλκίδας και Ψαχνών, θα υπάρξει ένα ντόμινο οδικών έργων τα οποία θα ενισχύσουν και την οικονομία (μεταφορές αγαθών - τουρισμός) αλλά και την κοινωνική καθημερινότητα (π.χ. μεταφορά ενός ασθενούς...).

Περισσότερα...

Εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις του τρένου στο Χαλκίδα - Αθήνα

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού, για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα σε ορισμένα δρομολόγια του Προαστιακού Αθήνα – Χαλκίδα εξαιτίας της κατάστασης της σιδηροδρομικής υποδομής, η οποία δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί μετά το φαινόμενο «Μήδεια».

Περισσότερα...

ΑΙΤΗΜΑ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑ

Επιστολή στον πρωθυπουργό ώστε να ενταχθεί η περιοχή στο εν λόγω πιλοτικό πρόγραμμα - Ποιοι οι λόγοι

Να ενταχθεί ο Δήμος Καρύστου σε πιλοτικό πρόγραμμα υπογειοποίησης των καλωδίων. Η χρηματοδότηση του έργου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αφενός, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και αφετέρου, μέσω της αύξησης των ανταποδοτικών τελών ΑΠΕ από το 3% στο 5%.
 
Σε εθνικό επίπεδο, πρόκειται για ένα υψίστης σημασίας έργο που θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση πόρων λόγω του περιορισμού των διαρροών, θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος δεδομένου ότι αρκετές πυρκαγιές προκαλούνται από κολώνες της ΔΕΗ, θα αναβαθμίσει την εικόνα πόλεων και χωριών με την απομάκρυνση των στύλων και θα εξασφαλίσει ενεργειακή ασφάλεια ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.
 
Ειδικά για την Καρυστία, θα είναι και μια απάντηση στην υπερβολική επέκταση των Αιολικών Πάρκων. Η νότια Εύβοια, και ιδίως ο δήμος Καρύστου, συνεισφέρει σημαντικά στο αιολικό δυναμικό της χώρας, καθώς στα διοικητικά όρια της εν λόγω περιοχής έχουν εγκατασταθεί 413 ανεμογεννήτριες (Α/Γ), ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό επιχειρείται να εγκατασταθούν επιπλέον 350 Α/
 
 Βάσει της υφιστάμενης κατάστασης, η συνολική παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από ΑΠΕ, που παράγεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καλύπτει σχεδόν το 44% του αιολικού δυναμικού της χώρας, με το μεγαλύτερο μέρος του συγκεκριμένου ποσοστού να προέρχεται από τα διοικητικά όρια του δήμου Καρύστου. 
 
Τα παραπάνω αναφέρονται σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό που απέστειλε ο Πολιτικός Επιστήμων και Πολιτευτής Ευβοίας της ΝΔ Γιάννης Μανώλης. Ο κ. Μανώλης προσθέτει ότι οι πυλώνες μεταφοράς υψηλής τάσης υποβαθμίζουν την αξία της γης, αναγκάζουν τους κτηνοτρόφους να μεταναστεύσουν από τους παραδοσιακούς τόπους βόσκησης και προκαλούν μείωση εισοδήματος σε αγροτικά επαγγέλματα όπως εκείνο της μελισσοκομίας, ενώ κατά τους θερινούς μήνες είναι συχνό το φαινόμενο πυρκαγιών λόγω της παλαιότητας του δικτύου μεταφοράς και της έκρηξης των μετασχηματιστών στις κολώνες μεταφοράς ρεύματος μέσης και χαμηλής τάσης της ΔΕΔΔΗΕ. 
 
"Η υλοποίηση ενός σημαντικού έργου σαν και αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την Καρυστία, καθώς αναμένεται να έχει τεράστια αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη", καταλήγει η επιστολή Μανώλη προς τον κ. Μητσοτάκη.

Εγκρίθηκαν 18 σημαντικά έργα αποκατάστασης

Με αυξημένη πλειοψηφία, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε την έγκριση αποτελεσμάτων της διαγωνιστικής διαδικασίας για τα έργα αποκατάστασης υποδομών από τη φυσική καταστροφή «Θάλεια», που έπληξε την κεντρική Εύβοια στις 8 και 9 Αυγούστου 2020.

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ