ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι07142020

Δευ, 13 Ιουλ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΠΩΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 112 ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ

ΠΩΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 112 ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ

Το ιστορικό διάσωσης δυο Ισπανών τουριστών που εξαντλημένοι χάθηκαν μεταξύ Πετριών και Κάβου Κύμης

Ο αριθμός 112 που λειτουργεί από χρόνια σε όλη την Ευρώπη, φαίνεται πως λειτουργεί επιτέλους και στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να οργανωθεί σωστά ο εντοπισμός και η διάσωση δυο Ισπανών τουριστών που όταν κατάκοποι και με τη γυναίκα τραυματισμένη, διαπίστωσαν ότι είχαν χαθεί τον χρησιμοποίησαν. 
Τηλεφώνησαν στο 112 και ζήτησαν βοήθεια.

Αυτό ήταν το κλειδί για να ξεκινήσει η προσπάθεια εντοπισμού τους και η ανεύρεσή τους. Έτσι η Εύβοια είναι ο πρώτος νομός της χώρας που ξένοι τουρίστες χρησιμοποίησαν το 112 με θετικά αποτέλεσματα.
Το ζευγάρι τουριστών που έμενε σε κατάλυμμα στην Ερέτρια είχε διανύσει περίπου 40-42 χιλιόμετρα, από τον τόπο διαμονής τους σαν εκδρομή και με σκοπό το θαλάσσιο μπάνιο. Ξαφνικά βρέθηκαν σε άγνωστη για αυτούς παραλία και η γυναίκα εχρηζε άμεσης νοσηλείας λόγω χτυπήματος από πτώση της σε βραχώδη ακτή.
 Η περιοχή που ήσαν βρίσκεται ανάμεσα σε Πετριές και Κάβου Κύμης. Εντοπίστηκαν σύμφωνα με το σήμα κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Δεν μιλούσαν καθόλου Αγγλικά η Ελληνικά παρά μόνον ισπανικά. Επιστρατεύτηκε μια Ισπανίδα σύζυγός κατοίκου από τον Οξύλιθο ονόματι Εστερ.
Μέσω της Έστερ και μέσω κινητών τους το Λιμεναρχείο πήρε το στίγμα τους. Έτσι αναχώρησε υπηρεσιακό αυτοκίνητο ενώ ταυτόχρονα  κινητοποιήθηκαν κάτοικοι Πετριων για να μεταβούν στην περιοχή.
Με την άφιξη των ανδρών του Λιμεναρχείου και με τη βοήθεια τους εντοπίστηκε το ζεύγος των Ισπανών υπηκόων εκ των οποίων η σύζυγος από πτώση της έφερε τραύματα και πρήξιμο στο αριστερό γόνατο της.
Μετά κατέφθασε η Πυροσβεστική, την τοποθέτησε σε ειδική καρέκλα και η γυναίκα μεταφέρθηκε μέχρι τον δρόμο όπου και παρελήφθηκε από το ΕΚΑΒ. Το όλο εγχείρημα επέβελεψε με επιτυχία ο κ. Ευ. Λάμπρου, Λιμενάρχης Κύμης.