ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ02262020

Τρι, 25 Φεβ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΚΟΚΑΪΝΗ ΣΕ ΧΑΛΚΙΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ

ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΚΟΚΑΪΝΗ ΣΕ ΧΑΛΚΙΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ

Μεγάλη η επιτυχία της ΕΛΑΣ που εξάρθρωσε οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην περιοχή

Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, εξαρθρώθηκαν εγκληματική οργάνωση και δύο συμμορίες τα μέλη των οποίων, δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην οργανωμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Η επιτυχία των αστυνομικών αρχών, οφείλεται στη μεθοδική δουλειά και στη σωστή συνεργασία υπηρεσιών και προσώπων.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 20 Ιουλίου σε περιοχές της Εύβοιας, της Αττικής και της Μαγνησίας, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα Έλληνες, εκ των οποίων οκτώ άντρες, ηλικίας 57, 52, 23, 49, 32, 37, 30 και 53 ετών, καθώς και τρεις γυναίκες, ηλικίας 29, 38 και 50 ετών.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ συμμετείχαν σε αυτή αστυνομικοί άλλων τμημάτων και υπηρεσιών.
Επίσης για τις ανάγκες της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν τρεις αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.
Τρεις εκ των συλληφθέντων (52χρονος, 23χρονος και 49χρονος), είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2019, εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ηγετικό στέλεχος της οποίας ήταν ο 52χρονος.
Σκοπός τους ήταν η διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης, σε χρήστες ευρύτερων περιοχών της Χαλκίδας και των Ψαχνών, καθώς επίσης και περιοχών της Βόρειας Εύβοιας, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, προμηθεύονταν τις διακινούμενες ποσότητες κοκαΐνης, κυρίως από τον 57χρονο συλληφθέντα, ενώ εφεδρικός τους προμηθευτής διαπιστώθηκε ότι ήταν ο 30χρονος συλληφθείς. Οι ανωτέρω εκτός από προμηθευτές της εγκληματικής οργάνωσης, διακινούσαν και οι ίδιοι συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών.
Η εκάστοτε διακινούμενη ποσότητα παραδιδόταν είτε σε μορφή σκόνης, για χρήση μέσω εισπνοής, είτε σε  επεξεργασμένη μορφή βράχου, «καραμελωμένης» υφής, για χρήση μέσω καπνίσματος. Η τιμή δε στην οποία πωλούσαν το γραμμάριο κοκαΐνης, ανερχόταν τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των 80 ευρώ.
Οι δύο συμμορίες λειτουργούσαν ως συγκοινωνούντα δοχεία με την εγκληματική οργάνωση, αλλά και μεταξύ τους. Συγκεκριμένα προέκυψε ότι η πρώτη συμμορία προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες την εγκληματική οργάνωση, ενώ διακινούσε και μεμονωμένα ναρκωτικά σε διάφορους χρήστες. Η δεύτερη συμμορία προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες την πρώτη συμμορία.
Τέλος, μεταξύ των συλληφθέντων, είναι ακόμη δύο άτομα (53χρονος και 50χρονη), συγγενικά πρόσωπα του 32χρονου συλληφθέντα, στο σπίτι των οποίων τα μέλη της πρώτης συμμορίας, είχαν μεταφέρει και αποκρύψει μεγάλο χρηματικό ποσό, προερχόμενο από τη συστηματική εγκληματική τους δραστηριότητα.
Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Το συνολικό χρηματικό ποσό των 123.760 ευρώ
737,6 γραμμάρια κοκαΐνης
548,2 γραμμάρια κάνναβης
 122 δισκία βουπρενορφίνης
 ζυγαριές ακριβείας και τρίφτες κάνναβης
κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης
4 πιστόλια, εκ των οποίων ένα αεροβόλο και ένα replica
κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
χειρόγραφες σημειώσεις και τραπεζικό βιβλιάριο καταθέσεωνκροτίδες, καθώς και 3 οχήματα.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Χαλκίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ