ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ07102020

Παρ, 10 Ιουλ 2020 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Σύσκεψη για καλύτερη οργάνωση Πολιτικής Προστασίας στην Εύβοια

Σύσκεψη για καλύτερη οργάνωση Πολιτικής Προστασίας στην Εύβοια

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ευβοίας κ. Ακριώτη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο νομό μας την Παρασκευή 31 Αυγούστου στο Διοικητήριο Χαλκίδας.

Από πολιτικά πρόσωπα παρέστησαν, εκτός του βουλευτή, ο συνάδελφός του Τάσος Πρατσόλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, η δήμαρχος Ιστιαίας -Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής  Εύβοιας Βαγγέλης Κούκουζας.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα μέτρα προστασίας κατά των πυρκαγιών, τα σχέδια εκκένωσης κατοικημένων περιοχών, οι δίοδοι προς τη θάλασσα, ο διαθέσιμος  εξοπλισμός κ.α.
Επιπλέον, τονίστηκε η ανάγκη να απασχολούνται οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας αποκλειστικά με αυτό το αντικείμενο, η δυνατότητα σε δήμους να αγοράσουν μηχανήματα έργου μέσω του προγράμματος "Φιλόδημος", η διάνοιξη δρόμων εντός των δασών, ενώ αναλύθηκε και η πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος σχετικά με τη διαχείριση και εκμετάλλευση εγκαταλελειμμένων ιδιωτικών ή δημόσιων δασών.
Εγινε, επίσης, γνωστό ότι από τον Ιανουάριο του 2019 δεν θα υποβάλλονται για θεώρηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο τα χρηματικά εντάλματα  που αφορούν χρήση κονδυλίων για την πολιτική προστασία και η θεώρηση από εξωτερικό ελεγκτή δεν θα αποτελεί προϋπόθεση για την πληρωμή τους.
Με πρόταση του Δήμου Καρύστου, τέθηκε το θέμα να αναβαθμιστεί ο πυροσβεστικός σταθμός στη Νότια Εύβοια από Β' τάξης σε Α', ώστε να αυξηθεί η δύναμή του από 13 σε 40 πυροσβέστες.