ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ02062023

Δευ, 06 Φεβ 2023 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ

Ζεμπίλης: Αυτό μας επιβάλει να είμαστε μετρημένοι και ταπεινοί  

 
"Δεν θα πρέπει, βέβαια, να λέμε μεγάλες κουβέντες, γιατί ο κόσμος στη Βόρεια Εύβοια είναι αναγκασμένος να ζει με τις στάχτες και δεν είναι κάτι που μπορεί εύκολα να το δεχτεί. 
Συνεπώς, αυτό μας επιβάλει να είμαστε μετρημένοι και ταπεινοί. Η όλη προσπάθεια χρειάζεται σταθερότητα και υπομονή. Χρειάζεται να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μεθοδικά, ώστε να προλάβουμε φαινόμενα ερημοποίησης", ανέφερε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, με συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό εργαζομένων Χαλκίδας “96,5 FM”.  
Καλούμενος να σχολιάσει την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Βόρεια Εύβοια και το γενικότερο κλίμα που επικρατούσε, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε τα εξής: «Και κατά το παρελθόν έχουν γίνει καταστροφές, οπότε έχουμε μέτρο σύγκρισης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων μετά την ζημία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, με τον πλέον αντικειμενικό τρόπο οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι έχουν τρέξει πράγματα.
 
 Έχουν γίνει τα επιφανειακά έργα, όπως τα κορμοδέματα, και έχουν αρχίσει να ωριμάζουν και να εντάσσονται σε χρηματοδοτικά προγράμματα τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα. Και, βεβαίως, όλες οι δράσεις της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, βάσει της οποίας θα αντιμετωπίσουμε με τρόπο ολιστικό όλα τα ζητήματα, με στόχο να έχουμε ένα πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. Όπως, επίσης, έχει γίνει σημαντική δουλειά στη στήριξη των συμπολιτών μας».  
Στη συνέχεια, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κράτησε την δέσμευσή του για την υλοποίηση του Βόρειου Οδικού Άξονα, που επί της ουσίας αποτελεί συνέχεια της παράκαμψης Χαλκίδας και Ψαχνών. «Το θετικό είναι ότι έχουμε την τύχη να έχουμε ως μελετητή τον κ. Ζέκκο,  ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με όλα τα μεγάλα έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στη χώρα και θεωρώ ότι η λύση που επέλεξε είναι μία λύση βιώσιμη που μελετητικά μπορεί να σταθεί και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε ο Βουλευτής Ευβοίας και συμπλήρωσε ότι «σε πρώτη φάση, το έργο θα φτάνει μέχρι την Στροφυλιά και με βάση αυτό θα έχουμε μία σύντμηση της διαδρομής κατά 40 λεπτά. 
 
Βέβαια, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι θα γλυτώνουμε χρόνο, αλλά είναι επίσης η άνεση και κυρίως η ασφάλεια που θα εξασφαλίσει το συγκεκριμένο έργο. Στη συνέχεια, βέβαια, πρέπει να δούμε και να εξασφαλίσουμε την διασύνδεση του συγκεκριμένου τμήματος με την Αγία Άννα και την Ιστιαία, ώστε να έχουμε έναν ολοκληρωμένο οδικό άξονα».  

Τέλος, ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε στα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, που βρίσκονται σε στάδιο ωρίμανσης και πριν τη δημοπράτηση. «Θα έχουμε έργα μεγάλης κλίμακας που θα θωρακίσουν επί της ουσίας τις πόλεις και τα χωριά και θα επιλύσουν προβλήματα ετών. Δεν θα έχουμε μπαλώματα όπως στο παρελθόν», υπογράμμισε ο Βουλευτής Ευβοίας.