ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ Θα μπει πλοίο από Ν. Εύβοια προς Κυκλάδες και Ραφήνα;

Θα μπει πλοίο από Ν. Εύβοια προς Κυκλάδες και Ραφήνα;

Ερώτηση στη Βουλή από τον Β. Αποστόλου - Ποιο το σκεπτικό

Eξ αιτίας της καθυστέρηση δρομολόγησης πλοίου από Νότια Εύβοια προς Κυκλάδες και Ραφήνα οι Ευβοιώτες και οι τουρίστες, πρέπει να ταξιδέψουν στη Ραφήνα, για να μεταβούν στην κοντινή Άνδρο και τα άλλα Κυκλαδονήσια. 

Τα πλοία που ξεκινούν από τη Ραφήνα προσπερνούν την Κάρυστο σε απόσταση μόλις 3 ναυτικών μιλίων. 

Η απουσία της Καρύστου από τον ακτοπλοϊκό χάρτη της χώρας, τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει την περιοχή σε απομόνωση και μαρασμό. Η προσμονή για τουριστική αναγέννηση μετά το πλήγμα της πανδημίας, καθιστά την ενίσχυση της περιοχής με την ακτοπλοϊκή σύνδεση επιβεβλημένη. Με βάση τα παραπάνω ο Β. Αποστόλου αναφέρει με Ερώτηση του στη Βουλή: 

"Η περίπτωση της πρόσφατης σύνδεσης του Μαντουδίου με τις Σποράδες και τον Βόλο αποτελεί θετικό παράδειγμα και δικαίωση της επιμονής μας για το εν λόγω δρομολόγιο. Επομένως καθίσταται απαραίτητη η δρομολόγηση επιβατικού πλοίου στη γραμμή Ραφήνα - Κάρυστος- Κυκλάδες για:

  • την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της Εύβοιας και γενικότερα της Κεντρικής Ελλάδας προς τις Κυκλάδες και & αντίστροφα,
  • τη σύνδεση των Κυκλάδων μέσω της Εύβοιας (Κύμη-Μαντούδι) με τις Σποράδες και αντίστροφα,
  • την μεγιστοποίηση του τουριστικού ρεύματος στις εμπλεκόμενες περιοχές, με την ανάπτυξη ανερχόμενων τουριστικών προϊόντων, όπως το Island hopping (περιήγηση μεταξύ νησιών), συνδυασμένα πακέτα θρησκευτικού τουρισμού (Τήνος, Όσιος Ιωάννης Ρώσος), μονοήμερες αποδράσεις για τους επισκέπτες της Εύβοιας σε κοντινά νησιά και αντίστροφα κ.ά.,
  • την αποσυμφόρηση των λιμανιών του Πειραιά και της Ραφήνας.

Επειδή,

  1. Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον δρομολόγησης πλοίου στις γραμμές Εύβοιας – Κυκλάδων μέσω Ραφήνας είναι δεδομένο και επιπλέον έχει υποβληθεί αίτηση δρομολόγησης πλοίου στην Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,

  2. Η θαλάσσια ένωση της Αττικής, της Νότιας Εύβοιας και των Κυκλάδων εγκαθιστά ένα δυναμικό δίκτυο στην καρδιά της Ελλάδας και σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες συνδέσεις, δημιουργεί απεριόριστες δυνατότητες σύνθετης μετακίνησης ντόπιων και ξένων επισκεπτών από τις Σποράδες μέχρι την Κρήτη.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Γιατί καθυστερεί η δρομολόγηση επιβατικού πλοίου στη γραμμή Ραφήνα - Κάρυστος – Κυκλάδες;".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ