ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΙΛΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕ ΑΘΗΝΑ ΑΝΤΙ ΧΑΛΚΙΔΑ

ΧΙΛΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕ ΑΘΗΝΑ ΑΝΤΙ ΧΑΛΚΙΔΑ

Αιτία η έλλειψη Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο νέο Νοσοκομείο της πόλης - Ερώτηση στη Βουλή

 
Στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας διακομίζονται, σε ετήσια βάση, περί τα 1000 περιστατικά που χρήζουν αιμοδυναμικής-καρδιολογικής υποστήριξης. 
Λόγω της έλλειψης του απαραίτητου αιμοδυναμικού εργαστηρίου οι ασθενείς μεταφέρονται σε Νοσοκομεία των Αθηνών. Αυτό έχει ως συνέπεια, αφενός, να τίθενται σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών λόγω του επιπρόσθετου χρόνου που απαιτείται για την διακομιδή τους στην Αττική και, αφετέρου, τα κεντρικά νοσοκομεία της χώρας να επιβαρύνονται αισθητά και να αδυνατούν ορισμένες φορές να καλύψουν εγκαίρως τις ανάγκες. Επιπροσθέτως δε ταλαιπωρούνται και οι συγγενείς των ασθενών, ιδιαίτερα εκείνοι που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές.
 
Ο βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, με Ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κθκίλια, ζητά την δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.
Όπως εξηγεί, το νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που θα μπορούσε κάλλιστα να αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά. Η δημιουργία, λοιπόν, ενός αιμοδυναμικού εργαστηρίου στην Καρδιολογική Κλινική καθίσταται αδήριτη ανάγκη. Αξίζει δε να αναφερθεί ότι το ΓΝΧ εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών τόσο της Εύβοιας, όσο και της Βοιωτίας. Επρόκειτο, δηλαδή, για ένα νοσοκομείο που απευθύνεται στους περισσότερους από τους μισούς κατοίκους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ο πλήρης εξοπλισμός του είναι αναγκαίος για την υγειονομική αναβάθμιση της χώρας.
Μάλιστα ο βουλευτής περιγράφει πως οι βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν προκειμένου να δημιουργηθεί αιμοδυναμικό εργαστήριο στο ΓΝΧ είναι η εκπόνηση σχετικής μελέτης δημιουργίας, η αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού και η πρόσληψη απαραίτητου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. (Η λειτουργία του εργαστηρίου προϋποθέτει την πρόσληψη δύο γιατρών καρδιολόγων-αιμοδυναμιστών και πέντε νοσηλευτών).
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός Υγείας: "Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να δημιουργηθεί το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας;".