ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην μάχη της πανδημίας

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην μάχη της πανδημίας

Συνέντευξη Ζεμπίλη εφ όλης της ύλης στη Βουλή

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο κανάλι της Βουλής και τη δημοσιογράφο Αλεξία Κουλούρη παραχώρησε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης. 
Ο Βουλευτής Ευβοίας μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, την ανάγκη δίκαιης κατανομής των εμβολίων και την ισότιμη πρόσβαση των τρίτων χωρών σε αυτά, καθώς και για την προστασία της ελευθερίας και των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, στο πλαίσιο των αρχών της βιοηθικής.
 
Ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε στη σημασία του Προγράμματος COVAX ως απάντηση στην ισότιμη πρόσβαση στα εμβόλια κατά του covid-19. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν είναι θεμιτό να υπάρχουν ανισότητες σε ένα αγαθό όπως είναι η δημόσια υγεία. Κυρίως όμως αντιλαμβανόμαστε με την πανδημία ότι χρειαζόμαστε μία ομοιογένεια, τόσο αναφορικά με τα μέτρα προστασίας, όσο και με τους εμβολιασμούς, δεδομένου ότι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης ο κόσμος είναι πιο ανοιχτός και διευκολύνονται οι διασυνοριακές επαφές. 
 
Το διεθνές εμπόριο, τα ταξίδια και οι επαφές των πολιτών από όλο τον πλανήτη είναι πλέον πιο εύκολα. Παρατηρούμε ότι στις αναπτυγμένες χώρες οι εμβολιασμοί τρέχουν, ενώ στις αναπτυσσόμενες δεν έχουν προχωρήσει καθόλου. 
Επίσης, ο Βουλευτής Ευβοίας υπογράμμισε την ανεύθυνη αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, που καταψήφισε όλα τα έκτακτα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του covid-19. «Όχι μόνο δεν έβαλαν πλάτη, αλλά καλλιεργούσαν και ένα αντιπολιτευτικό κλίμα και μία αρνητικότητα προς κάθε μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας εις βάρος της δημόσιας υγείας», ανέφερε ο Θανάσης Ζεμπίλης.
Τέλος, ο κ. Ζεμπίλης τόνισε ότι η θέσπιση του Ψηφιακού Πιστοποιητικού αποτελεί μία σημαντική νίκη του Ευρωπαϊκού Νότου, με την Ελλάδα και τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πρωτοστατεί σε αυτήν την προσπάθεια από τον Ιανουάριο του 2021.