ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δεν θέλουν Πρότυπα Σχολεία στη Χαλκίδα

Δεν θέλουν Πρότυπα Σχολεία στη Χαλκίδα

Συνάντηση του Σίμου Κεδίκογλου με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας

Την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας Ζωή Ελληνικού συνάντησε ο βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου να συζητήσουν το θέμα της απόφασης για τη μετατροπή δύο σχολείων της Χαλκίδας του 5ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου σε Πρότυπα, βάσει των όσων προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την η επαναφορά, ενίσχυση και διεύρυνση του θεσμού των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων.

Ο βουλευτής άκουσε τους προβληματισμούς που έχουν διατυπωθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα, τους συλλόγους διδασκόντων των σχολικών μονάδων αλλά και των γονέων και των μαθητών και παρέλαβε σχετικό υπόμνημα, στο οποίο αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους αντιδρούν στη εν λόγω απόφαση.

Το νομοσχέδιο: «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», όπως επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, είχε τεθεί σε ανοικτή διαβούλευση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας με εμπλεκόμενους φορείς και τη συμμετοχή των πολιτών από τις 22 Απριλίου 2020, η οποία ολοκληρώθηκε στις 6 Μαΐου 2020. Οι απόψεις και οι παρατηρήσεις που υπέβαλαν επεξεργάστηκαν και μελετήθηκαν για τη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου νόμου.

Ο κ. Κεδίκογλου θα σχολιάσει: "Σε κάθε περίπτωση αυτό που προέχει είναι η διαμόρφωση των κατάλληλων προϋποθέσεων, που θα προάγουν τη διαρκή βελτίωση των μαθητών, καθώς και τη μεθοδικότερη και συστηματικότερη καλλιέργεια και ανέλιξη των ιδιαίτερων μαθησιακών τους δυνατοτήτων, κλίσεων και ταλέντων μέσω της εφαρμογής εκπαιδευτικών καινοτομιών στο εκπαιδευτικό μας σύστημα".