ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ

ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ

Κερμαμέως: Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο - Χατζηγιαννάκης: Βαριά απώλεια η μη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σε οριστική διαγραφή δυο νέων τμημάτων από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στα Ψαχνά, που είχαν τεθεί σε αναστολή έναρξης λειτουργίας, προχωρά η Υπουργός Παιδείας με νομοθετική διάταξη.
Συγκεκριμενα, τα τμήματα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΠΚΑ) που ιδρύθηκαν με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αναμενόταν να λειτουργήσουν στα Ψαχνά της Εύβοιας βρίσκονται μεταξύ των 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων που διαγράφονται οριστικά.
Πρόκειται για τη Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης Διατροφής και Αειφορίας που είχε τα τμήματα: α) Τουριστικών Σπουδών και Εναλλακτικού Τουρισμού και β) Διατροφής και Διαιτολογίας. 

Τα εν λόγω τμήματα, σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως, δημιουργήθηκαν:

  • χωρίς συγκεκριμένα ακαδημαϊκά κριτήρια,
  • χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας,
  •  χωρίς συνεκτικό σχεδιασμό,
  • χωρίς καν την προηγούμενη γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), ενώ ο νόμος προέβλεπε τη συμβολή και της αρχής αυτής σε τέτοιου είδους αποφάσεις,
  • ενίοτε και με βουλευτικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής,
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ Μ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ
"Μετά τις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που έχουμε καταθέσει ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τα μισόλογα για απαντήσεις, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, βρισκόμενη σε εντεταλμένη υπηρεσία προς όφελος των ιδιωτικών κολεγίων, υποβαθμίζει ολοένα και περισσότερο τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση", δηλώνει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μ. Χατζηγιαννάκης και συνεχίζει περιγράφοντας τις επιπτώσεις: 

"Το οριστικό πλέον κλείσιμο θα έχει πολύπλευρο αντίκτυπο στην τοπική περιοχή των Ψαχνών, αλλά και στην προοπτική ανάπτυξης ολόκληρης του τόπου μας. Παράλληλα όμως, υπονομεύει το μέλλον χιλιάδων νέων παιδιών από τον νομό μας, που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στο αρχαιότερο και καλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας που θα άνοιγε τμήματα στην περιοχή τους".