ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08192022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έχουν αποφασίσει συρρίκνωση προσωπικού - καταστημάτων ΕΛΤΑ

Έχουν αποφασίσει συρρίκνωση προσωπικού - καταστημάτων ΕΛΤΑ

"Τα ΕΛΤΑ Εύβοιας οδηγούνται σε μείωση του προσωπικού και σε μερική ιδιωτικοποίηση του έργου τους", δηλώνει ο Β. Αποστόλου σχολιάζοντας την... μη απάντηση που πήρε στη Βουλή από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.Στύλιου.
 
Αναφερόμενος στην Ερώτηση που του είχε καταθέσει με θέματα τη μείωση του προσωπικού και το κλείσιμο περιφερειακών γραφείων των ΕΛΤΑ Εύβοιας είπε:

Στην απάντησή του ο κ. Υφυπουργός δεν αναφέρεται στα συγκεκριμένα ερωτήματα της ερώτησής μου που αφορούν στη μείωση των περιφερειακών καταστημάτων της Εύβοιας και στο μέλλον των εργαζομένων των ΕΛΤΑ.

Αντίθετα αναφέρει ότι για την εξασφάλιση της βιωσιµότητάς και της ανταγωνιστικότητάς τους τα ΕΛΤΑ υλοποιούν πρόγραµµα µετασχηµατισµού, το οποίο περιλαµβάνει την αναδιοργάνωση του δικτύου και της οργανωτικής δοµής τους.

Τονίζει μάλιστα ότι κυρίαρχος παράγοντας για την υλοποίηση των απαιτούµενων ενεργειών και προσαρµογών αποτελεί το ανθρώπινο δυναµικό.

Το σίγουρο επομένως είναι είναι ότι τα ΕΛΤΑ έχουν μπει σε μια πορεία μείωσης του προσωπικού τους από την εθελούσια έξοδο εργαζομένων και τη μερική ιδιωτικοποίηση του έργου τους, που ήδη εφαρμόζουν.

Εξάλλου ο μετασχηματισμός των ΕΛΤΑ έχει ήδη ψηφιστεί με τον. 4758/2020. Στην πορεία αυτή είναι σίγουρο ότι θα καταργηθούν και περιφερειακά καταστήματα. Σε αυτή την εξέλιξη οφείλουμε να αντιδράσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ