ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ11302022

Παρ, 25 Νοε 2022 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ

Ερώτηση στη Βουλή για το αν η κυβέρνηση έχει σχεδιασμό για την αξιοποίηση της πανέμορφης αυτής περιοχής

Η Βόρεια Εύβοια ενώ έχει εξαιρετικές δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, εξακολουθεί να αναζητεί σωστές υποδομές και σχεδιασμούς ώστε να πολλαπλασιάσει τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη που της αξίζουν. 
Η τουριστική Εύβοια και οι δυνατότητες της, θα απαντηθούν πλέον στη Βουλή αφού προτάσεις φορέων του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού κατατέθηκαν με ερώτηση.

Η ερώτηση κατατέθηκε με κύριο θέμα την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, τις εναλλακτικές μορφές παροχής υπηρεσιών στους ταξιδιώτες, τον ιαματικός τουρισμό της Αιδηψού κ.α.
Γίνονται και προτάσεις για την ανάπτυξη της Β. Εύβοιας όπως η χάραξη και η σήμανση των μονοπατιών του Τελέθριου Όρους που μπορούν να προωθήσουν τον αλπινισμό, την παραδοσιακή αναρρίχηση και την τεχνική κατάβαση σε δύσκολα σημεία του. Επίσης να αναδειχθούντα σημεία, που είναι πλησίον της περιοχής, όπου έλαβε χώρα η Ναυμαχία του Αρτεμισίου.
Στο χώρο των δύο πρώτων, ο υποθαλάσσιος επισκέπτης θα μπορούσε να δει τα αποτελέσματα του φοβερού σεισμού, ο οποίος δημιούργησε το ρήγμα της Αταλάντης αλλά και το τεράστιο για την περιοχή τσουνάμι. Αυτό καταπόντισε, όπως γνωρίζουμε, τμήμα της ξηράς και ειδικά, την πόλη των αρχαίων Ροβιών αλλά και το παραθαλάσσιο τείχος των Ωρεών, με εκατοντάδες οικίες, το 426 π.Χ., βάσει της σχετικής εξιστόρησης του εν λόγω κατακλυσμού από τον Θουκυδίδη και τον Στράβωνα.
Στα δε Λιχαδονήσια, εκτός από τις εικαστικές επινοήσεις της φύσης στον πλούσιο βυθό τους, ο καταδύτης μπορεί να απολαύσει και ενδιαφέροντα ναυάγια.
Πτυχές μιας ουσιαστικής και επικείμενης τουριστικής προβολής της Βόρειας Εύβοιας θα μπορούσαν να θεωρηθούν και η ανάπτυξη του ιστορικού, του θρησκευτικού, του συνεδριακού αλλά και του αλιευτικού τουρισμού της, παράλληλα με τον καταδυτικό τουρισμό. Ως κατεξοχήν περιοχές για τους λάτρεις της κατάδυσης ενδείκνυνται οι Ροβιές, οι Ωρεοί και τα Λιχαδονήσια.
Η ερώτηση κατατέθηκε από την "Ελληνική Λύση" και έχει ως εξής: "Σε ποιο σχεδιασμό και σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου όλες οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού να αναπτυχθούν και να προωθηθούν, υπέρ της τουριστικής ανάδειξης της Βόρειας Εύβοιας;"