ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08062021

Πεμ, 05 Αυγ 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ ▶ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ: Αποζημιώσεις - αναγκαία έργα θέμα στη Βουλή

▶ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ: Αποζημιώσεις - αναγκαία έργα θέμα στη Βουλή

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Διαμάντω Μανωλάκου κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων της Εύβοιας από τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου καθώς και την προώθηση των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας

Οι δύο βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν τι μέτρα θα πάρουν οι υπουργοί για:  

Να αποζημιωθούν άμεσα στο 100% οι κατεστραμμένες κατοικίες από τις πλημμύρες και τους κεραυνούς, οι οικοσυσκευές,  τα υπόγεια, τα αυτοκίνητα.
Να αποζημιωθούν στο 100% οι καταστηματάρχες, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για τις καλλιέργειες, το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις αφού έχουν χάσει βασικές πηγές του εισοδήματός τους.
Τη γενναία χρηματοδότηση για την άμεση έναρξη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων.
Να κινητοποιήσουν άμεσα όλα τα διαθέσιμα μέσα και προσωπικό, με επίταξη και ιδιωτικών μέσων καθώς και έκτακτες προσλήψεις, για να απομακρυνθούν οι μεγάλες ποσότητες λάσπης που έχουν συσσωρευτεί, οι οποίες αναμεμειγμένες με διάφορα επικίνδυνα λύματα έχουν μετατρέψει τους πληγέντες οικισμούς κυριολεκτικά σε υγειονομικές βόμβες.
Να προχωρήσουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις, οι ψεκασμοί και οι αναγκαίες ενέργειες για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος.
Να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι που έχασαν τα μεροκάματά τους επειδή πασχίζουν να καθαρίσουν τα σπίτια τους ή αδυνατούσαν να φτάσουν στη δουλειά τους ή έπαθε ζημιές η επιχείρηση στην οποία δουλεύουν.
Να καταβληθεί επίδομα στους ανέργους και να δοθεί οικονομική στήριξη στο ύψος του χαμένου εισοδήματος για εργαζόμενους, καταστηματάρχες και αγρότες που αντιμετώπισαν πρόβλημα από τις πλημμύρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ