ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΝΕΩΝ

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΝΕΩΝ

Βρισκόμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται λέγει η Έλενα Βάκα - Ενημέρωση και για τα κτήρια των ΕΠΑΛ

 
Την συμμετοχή του στο Πρόγραμμα στεγαστικής συνδρομής «ΚΑΛΥΨΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ζητά ο Δήμος Χαλκιδέων από την Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δώσει στον Δήμο το δικαίωμα να προχωρήσει στην αξιοποίηση ιδιωτικών κατοικιών για τη στέγαση ευάλωτων νέων, ηλικίας 25 έως 39 ετών, οι οποίοι δεν έχουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία, είναι κάτοικοι του Δήμου Χαλκιδέων και εντάσσονται στα προγράμματα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
Το αίτημα του Δήμου Χαλκιδέων αναμένεται να εγκριθεί οπότε, θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου και θα ξεκινήσει η διαδικασία πρόσκλησης και υποβολής αιτήσεων από τους ωφελούμενους νέους.

«Το πρόγραμμα ΚΑΛΥΨΗ δίνει τη δυνατότητα σε νέους, νέα ζευγάρια και νέες οικογένειες, να εξασφαλίσουν ποιοτική στέγη δωρεάν ή με πολύ χαμηλό κόστος. Διεκδικούμε τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα, για να στηρίξουμε τους νέους του Δήμου μας και να είμαστε εμπράκτως δίπλα τους, στα πρώτα τους αυτά βήματα.», δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων.

Γίνεται αυτό που πρέπει  για τα κτήρια των ΕΠΑΛ
 
Στο μεταξύ σε ανοιχτή συνάντηση με γονείς και κηδεμόνες των μαθητών των ΕΠΑ.Λ Χαλκίδας η Δήμαρχος, τόνισε ότι η Δημοτική αρχή δεν διαπραγματεύεται την ανθρώπινη ασφάλεια και με γνώμονα αυτό, μετά τον σεισμό του Δεκεμβρίου, ξεκίνησε τη διαδικασία μακροσκοπικών ελέγχων σε σχολικά κτίρια που θεωρούσε ότι μπορεί να είχαν πρόβλημα, μεταξύ αυτών και τα ΕΠΑΛ, κατά την οποία διαδικασία διαπιστώθηκε πρόβλημα, ως προς την τοιχοποιία, στις αίθουσες που στεγάζονται τα γραφεία των καθηγητών.
 
Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι αμέσως και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ανατέθηκε σε εξειδικευμένους μελετητές, η εκπόνηση της μελέτης στατικής επάρκειας των κτιριακών εγκαταστάσεων των ΕΠΑΛ, η οποία, σε πρώτη φάση, αναδεικνύει τις εργασίες που πρέπει να γίνουν άμεσα, οι οποίες θα ξεκίνησαν ήδη, ενώ σε δεύτερη φάση, με την ολοκλήρωσή της το καλοκαίρι, θα επιδείξει αν θα ενισχυθούν οι υπάρχουσες κτιριακές υποδομές ή θα χρειαστεί να ανευρεθεί νέος χώρος, για την ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος. Ήδη έχουν δεσμευτεί 370.000 ευρώ για τις άμεσες εργασίες. 
 
Στην ενημερωτική συνάντηση παρευρέθηκαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας κ. Κωνσταντίνος Φράγγος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Κωνσταντίνος Λάππας, ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Βασίλης Γουρνής, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων κ. Ευαγγελία Παλαιολόγου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γρανέτα Τσιβίκα και κ. Βαγγέλης Σταματούκος, η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ κ. Αθήνα Γρηγορούδη, ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ κ. Γιώργος Πίσχινας, ο Διευθυντής του 3ου ΕΠΑΛ κ. Χαράλαμπος Ενωτιάδης, ο Διευθυντής του Δημόσιου ΙΕΚ κ. Βαγγέλης Ζευγολάτης, ο Διευθυντής του ΕΚ Χαλκίδας κ. Κωνσταντίνος Κωτής, η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εύβοιας κ. Χαρά Νίκα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ κ. Ιωάννα Τσομπανίδου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΕΠΑΛ κ. Σπύρος Ραπτάκης και γονείς των μαθητών.