ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Συνολική κριτική στον Δήμο αλκιδέων από το Σωματείο

Συνολική κριτική στον Δήμο αλκιδέων από το Σωματείο

Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση για Παιδικούς Σταθμούς και Εργοτάξια

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων προχώρησε σε νέες καταγγελίες για εγκατάλειψη και συνθήκες που εγκυμονούν κινδύνους, σε Δομές του Δήμου και ειδικά σε Παιδικούς Σταθμούς και εργοτάξια.

Για τους Παιδικούς Σταθμούς του ΔΟΠΠΑΧ αναφέρονται τα εξής προβλήματα:

  • Μη ύπαρξη, των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία, υπνωτηρίων για τα βρέφη.
  • Μούχλες στους χώρους παρασκευής του φαγητού των παιδιών.
  • Κλιματιστικά που δεν μπορούν να λειτουργήσουν στη θερινή περίοδο.
  • Μη χορήγηση των νόμιμων μέσων ατομικής προστασίας (π.χ. χορηγούνται πλαστικές ποδιές covid μίας χρήσεως αντί των προβλεπόμενων υφασμάτινων ποδιών των μαγείρων).
  • Σε πολλούς Παιδικούς Σταθμούς δεν έχει υπάρξει πρόβλεψη ασφαλείας για περιπτώσεις σεισμών ή πυρκαγιών (π.χ. πόρτες με μπάρες που να ανοίγουν προς τα έξω, ώστε άμεσα να εκκενώνεται ο χώρος). 
  • Η έλλειψη προσωπικού στο βοηθητικό προσωπικό είναι τέτοια που, επί παραδείγματι, σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπάρχει μαγείρισσα και τα χρέη αυτής καλύπτει βοηθός μάγειρα με ότι αυτό συνεπάγεται για τη νομιμότητα των υπηρεσιών αυτών.
  • Μεγάλη είναι η έλλειψη και στο εκπαιδευτικό προσωπικό, τα τμήματα λειτουργούν μόνο χάρη στις υπερβάλλουσες προσπάθειες των εργαζόμενων. 

Για τα εργοτάξια τονίζεται ότι:

  • Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν μετατραπεί σε χώρους απόθεσης απορριμμάτων (Ληλάντιο – Νέα Αρτάκη – Αυλίδα).
  • Παρ όλη την προσπάθεια για ανανέωση του στόλου του Δήμου και την προμήθεια νέων οχημάτων και μηχανημάτων, τα υπάρχοντα, παλαιότερα οχήματα, παραμένουν κακοσυντηρημένα, η χρήση τους πλέον αποτελεί κίνδυνο για τους εργαζόμενους και ίσως και για τους Πολίτες.
  • Η έλλειψη σύμβασης προμήθειας ανταλλακτικών και επισκευής τους είναι εγκληματική.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και σε άλλα θέματα ( άθλιοι χώροι αποδυτηρίων και τουαλετών για τους εργαζόμενους, παρατυπίες στην απασχόληση συμβασιούχων εργαζομένων, ελλιπής εφαρμογή του θεσμού του ιατρού εργασίας κ.ά).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ