ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ03312023

Πεμ, 30 Μαρ 2023 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Μείωση αντικειμενικών αξιών ζητά ομόφωνα ο Δήμος Ιστιαίας

Μείωση αντικειμενικών αξιών ζητά ομόφωνα ο Δήμος Ιστιαίας

Είναι σαφώς μεγαλύτερες από τον μέσο όροι λέγει ο κ. Κοντζιάς

Τη μείωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων στα ίδια επίπεδα πριν την αύξηση τους, ζήτησε ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού με εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή.
 
Ο Δήμαρχος τόνισε στο υπόμνημά του, μεταξύ άλλων, ότι «…οι κοινωνικές παρενέργειες από τις αυξήσεις που έγιναν είναι πολύ σημαντικές και αφορούν σε ομάδες ευάλωτων πολιτών τις οποίες εξαιρεί από την πρόσβαση σε κοινωνικά επιδόματα, η διατήρηση των οποίων συναρτάται με την επιβίωσή τους… οι σημερινές αντικειμενικές αξίες των ακινήτων είναι πολύ μεγαλύτερες από τον μέσο όρο της αγοραίας τιμής κάθε ζώνης…»
 
Όπως καλά γνωρίζουμε από τις συναλλαγές, η μείωση των αντικειμενικών αξιών είναι απολύτως αναγκαία ώστε να αποτυπώνεται υγιώς η πραγματικότητα στην αγορά, χωρίς αδικίες, καθώς, η αύξηση τους από την 1η Ιανουαρίου 2022, οδήγησε σε:
 
- Αδικαιολόγητες αυξήσεις στις τιμές των μεταβιβάσεων
- Σημαντική αύξηση των φορολογικών υποχρεώσεων
- Σοβαρές αδικίες στον υπολογισμό των τεκμηρίων διαβίωσης, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός επιδομάτων και άλλων κοινωνικών παροχών, πλήθος ευάλωτων νοικοκυριών
Είναι αδιανόητο, συμπολίτες μας να χάνουν το δικαίωμα είσπραξης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, του επιδόματος στέγασης και των επιδομάτων ανηλίκων τέκνων όπως επίσης και το δικαίωμα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και τον μειωμένο ΕΝΦΙΑ.
 
Η αύξηση στον Δήμο μας με τις νέες αντικειμενικές αξίες κυμαίνεται από 6% έως 120%, αύξηση που δεν λαμβάνει τα δεδομένα αγοροπωλησιών της περιοχής και την οικονομική δυνατότητα των νοικοκυριών. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή οφείλουμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των δημοτών και να αντισταθούμε στην υπέρμετρη επιβάρυνση των νοικοκυριών του Δήμου μας".