ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06092023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Προχωρά ο σχεδιασμός για τις νέες Φυλακές Χαλκίδας

Προχωρά ο σχεδιασμός για τις νέες Φυλακές Χαλκίδας

Θα είναι 1.000 κρατουμένων - Υα γίνει στο Παλαιό Πεδίο Βολής

Το νέο Κατάστημα Κράτησης στην πόλη της Χαλκίδας, θα είναι μια οικονομική φυλακή 1.000 κρατουμένων που είχε δρομολογήσει η κ. Νικολάου κατά τη διάρκεια της θητείας της στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής. 
Ο σχεδιασμός για τη δημιουργία του Καταστήματος Κράτησης αφορά ακίνητο 80 στρεμμάτων το οποίο αποτελεί τμήμα του Παλαιού Πεδίου Βολής Χαλκίδας.

Μια έκταση που είχε βρεθεί και «κλειδώσει» με το ελληνικό Δημόσιο, με ενέργειες της κ. Νικολάου, η οποία συναντήθηκε με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική, κ. Ελευθέριο Οικονόμου.


Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν οι εξελίξεις σχετικά με το πολύ σημαντικό έργο για την πόλη της Χαλκίδας αλλά και για όλο το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας είναι ικανοποιητικές.


Όπως διαπιστώθηκε, αφού ολοκληρώθηκαν οι μελέτες που έκανε η αρχαιολογική υπηρεσία, είναι θέμα χρόνου να υπογραφεί η σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ και στη συνέχεια να ξεκινήσει η σύνταξη του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου με 4 μελέτες, από την ΜΟΜΚΑ, δηλαδή τη Μονάδα Μελετών και Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ.

Θα συνταχθεί από τη ΜΟΜΚΑ η Στρατηγική Περιβαλλοντική Μελέτη, το προσχέδιο του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, καθώς και η Τεχνική Εκθεση η οποία περιλαμβάνει τη μελέτη ασφαλείας και την συγκοινωνιακή μελέτη.

Μετά τη συνάντηση η κ. Νικολάου δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τον Λ. Οικονόμου για τη συνάντηση που είχαμε και για το γεγονός ότι έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα που απασχολούν την Εύβοια. Οι νέες, σύγχρονες οικονομικές φυλακές για 1.000 κρατούμενους στο χώρο του παλαιού πεδίου βολής στη Χαλκίδα, θα προχωρήσουν, όπως είχαμε σχεδιάσει όταν βρισκόμουν στη θέση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής».