ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ02062023

Δευ, 06 Φεβ 2023 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΚΑΜΜΕΝΗ

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΚΑΜΜΕΝΗ

Η Έλενα Βάκα κατήγγειλε σωρηδόν βλάβες, έλλειψη ασφάλειας και μεγάλες καθυστερήσεις στην έντονη συζήτηση για τα έργα του Φυσικού Αερίου στην πόλη

Την σοβαρή έλλειψη συνεννόησης και ενημέρωσης από πλευράς της Εταιρείας επισήμανε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, στην ευρεία σύσκεψη με επαγγελματίες και εκπροσώπους της ΔΕΔΑ που έγινε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας. 
Ακόμη κατήγγειλε καθυστερήσεις, έλλειψη ασφάλειας στα έργα και κυρίως ότι δεν γίνεται όλη η πόλη να είναι σκαμμένη από την μια άκρη στην άλλη.
 
Όπως είπε, «όταν ξεκίνησε το έργο, ξεκινήσαμε με την καλύτερη δυνατή διάθεση για συνεργασία και συνεννόηση, προκειμένου να γίνουν το συντομότερο δυνατόν τα έργα, να συγχρονιστούν έργα, και μάλιστα να προηγηθούν τα έργα του φυσικού αερίου και μετά να γίνουν έργα του Δήμου, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 
Σας ζητήσαμε λοιπόν συνεννόηση, δεν υπήρχε. Ζητήσαμε και δεσμευτήκατε να γίνει μια μεγάλη, ανοιχτή ημερίδα, εκδήλωση από εσάς, να φωνάξετε όλους τους φορείς να τους ενημερώσετε, ούτε αυτή έγινε".
 
Η Δήμαρχος εξήγησε με σαφήνεια ότι ελιναι υπέρ του έργου λέγοντας:  "Δεν λέμε όχι στα αναπτυξιακά έργα, ποτέ. Ούτε είμαστε μηδενιστές, ούτε μας ενδιαφέρουν τα πολιτικά κόστη όπως ακούσαμε". 
 
Στη συνέχεια επέρριψε ευθύνες στην εταιρεία λέγοντας: "Είχατε πει ότι θα κάνετε συγκεκριμένες ενέργειες και δεν έγινε τίποτα. Στέλνετε Δελτία Τύπου; Όχι. Ενημερώνετε τις γειτονιές, τον εμπορικό κόσμο για το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες; Όχι. Ενημερώνετε για τις βλάβες στη Δ.Ε.Υ.Α.Χ.; Όχι. Επιπλέον, δεν έχουμε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο δικό σας να επικοινωνούμε, επί 24ώρου, κάθε φορά που προκύπτει κάτι".
 
ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ
 
Ως προς τα χρονοδιαγράμματα, η κυρία Βάκα ανέφερε για παράδειγμα την Αγία Βαρβάρα, όπου το φυσικό αέριο μπήκε, κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμο, πριν το Πάσχα, με τη διαβεβαίωση ότι το πολύ την εβδομάδα μετά το Πάσχα θα τελειώσει. Το φυσικό αέριο τελείωσε από την Αγία Βαρβάρα μετά της Αγίας Παρασκευής και ο εργολάβος του Δήμου για το έργο των κυβόλιθων μπήκε στις 30 Ιουλίου. Έχουμε λοιπόν τεράστιο πρόβλημα, είστε τελείως εκτός στα χρονοδιαγράμματα.» κατέληξε η Δήμαρχος.
 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ
 
Στη συνέχεια η Δήμαρχος ανέφερε το μεγάλο πρόβλημα με τον τρόπο που εκτελείται το έργο, επισημαίνοντας την έλλειψη απαραίτητης φωτεινής σήμανσης, προστατευτικών πλεγμάτων, τα πολλά παράλληλα ανοιχτά «μέτωπα» σε περιοχές της Χαλκίδας και τις απανωτές βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης.
 
«Είμαστε πραγματικά τυχεροί που δεν έχει γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα σε πεζούς και οχήματα, και ιδιαίτερα σε παιδιά που κυκλοφορούν με ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια". 
 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ 
 
Αναγκαστήκαμε να καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα κι επειδή ακούστηκαν διάφορα, εμείς με τα ασφαλιστικά δεν ζητούσαμε να σταματήσει το έργο. Εμείς ζητούσαμε το έργο να εκτελεστεί με συγκεκριμένους κανόνες. 
 
Και το βασικό; Δεν μπορείτε να έχετε 10 ανοιχτά μέτωπα στην πόλη. Ανοίξτε 2 το πολύ, κλείστε τα, παραδώστε τα και πηγαίνετε στο επόμενο. Δεν μπορεί να ματώνει μια ολόκληρη Χαλκίδα συνέχεια. Όλη η Χαλκίδα με τομές, όλη η Χαλκίδα σκαμμένη. 
 
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ 
 
Η Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις βλάβες στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., που μένουν ολόκληρες περιοχές χωρίς νερό λέγοντας: "Δεν μπορεί όμως μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο να έχουμε 5 απανωτές ζημιές π.χ στην περιοχή της Νεάπολης. Στις οποίες ζημιές καλείται η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. που απασχολεί τους εργαζόμενούς της, που τους απασχολεί βράδυ για να αποκαταστήσουν τη βλάβη, η Δ.Ε.Υ.Α.Χ που τα ακούει, γιατί εκείνη τα ακούει όχι εσείς. Κάνατε μια βλάβη, βγάλτε μια ενημέρωση.».
 
Και κατέληξε η Έλενα Βάκα: «Πώς περιμένετε να στηρίξει ο Δήμος, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο, όταν εσείς οι ίδιοι δεν ενδιαφέρεστε για να γίνει το έργο σωστά; Πόσο να αντέξει ένας Δήμαρχος που τον βρίζουν από το πρωί ως το βράδυ εξαιτίας του φυσικού αερίου; Έχουμε μηδενική ανοχή πλέον. Ακόμη κι αν ο Δήμος δεν έχει καμία δικαιοδοσία, δηλαδή θέλει να σκάψει ο ΟΤΕ παίρνει άδεια από τον Δήμο, θέλει να σκάψει η ΔΕΗ παίρνει άδεια από τον Δήμο, το φυσικό αέριο δεν παίρνει καμία άδεια από τον Δήμο. Ο Δήμος δεν εμπλέκεται τυπικά, αλλά ουσιαστικά θα εμπλακούμε πολύ. Κι όχι για να σταματήσει το έργο, αλλά θα φωνάζουμε, ώστε επιτέλους να αποφασίσετε να γίνει σωστά το έργο σας, την ενημέρωση, τη συνεννόηση και την επικοινωνιακή σας πολιτική να την κάνετε όπως πρέπει να την κάνετε.».
 
- Τη συνάντηση ζήτησαν ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας, ο Σύλλογος «Ξένιος Ζευς» και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν η δήμαρχος Έλενα Βάκα και ο Αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Γουρνής.

- Στις ερωτήσεις τους απάντησε ο Δημήτρης Αυλωνίτης στέλεχος της ΔΕΔΑ. Δεσμεύτηκε στο εξής να ενημερώνει τον Δήμο και τους αρμόδιους φορείς για το σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα του έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ