ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Δέσμευση Φάνη Σπανού για Υδατοδρόμια, οδικά έργα, Αιολικά και ιδιοκτησίες 

Όλα τα μεγάλα ζητήματα που "καίνε" την Καρυστία είναι σε εξέλιξη ώστε να επιλυθούν σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς κ Φάνη Σπανό. 
Ο κ. Σπανός είχε την ευκαιρία να αναφερθεί αναλυτικά σε αυτά δεδομένου ότι έγινε στην Κάρυστο η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μιλώντας για τα τέσσερα σοβαρά θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία: 
 
- Ενημέρωσε για τη δημοπράτηση ενός από τα πλέον σημαντικά έργα για τον νότιο οδικό άξονα της Εύβοιας και συγκεκριμένα το νότιο τμήμα 7,5 χιλιομέτρων του οδικού άξονα Ραπταίοι – Νέα Στύρα – Στύρα. Είχαν προηγηθεί η απομάκρυνση του παλαιού αναδόχου, η επικαιροποίηση των μελετών και η εξασφάλιση της αύξησης της σχετικής χρηματοδότησης κατά 8.000.000 € (φτάνοντας τα 12.000.000 €) από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
- Ανέλυσε μια σειρά από έργα και δράσεις, που αναπτύσσονται στην περιοχή, όπως το δίκτυο υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων, τα οποία θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τον ΟΛΝΕ σε Κάρυστο, Μαρμάρι και Νέα Στύρα.
- Επανέλαβε την ξεκάθαρη θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, η οποία ταυτίζεται με αυτήν του Δήμου Καρύστου, κατά της άναρχης εγκατάστασης ανεμογεννητριών.
- Γνωστοποίησε την ύπαρξη θετικών εξελίξεων στο ιδιοκτησιακό ζήτημα της Καρυστίας, για το οποίο η Περιφερειακή Αρχή έχει συνεργαστεί επί μακρόν με τον Δήμο Καρύστου, Βουλευτές της Εύβοιας, αλλά και με την ειδική επιτροπή πολιτών.
 
Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης αναφέρθηκε σε έργα που εκτελούνται ή χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπως το υπαίθριο θέατρο Καρύστου, που οδεύει προς δημοπράτηση, η ανάπλαση Αγ. Κωνσταντίνου Νέων Στύρων που ολοκληρώνεται και η άρση προσάμμωσης του λιμένα Καρύστου που υλοποιήθηκε. 
 
Τον λόγο έλαβε και ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την καλή συνεργασία, αναφέρθηκε σε αναγκαία έργα και δράσεις.
 
Προ ημερήσιας διάταξης, δόθηκε επίσης ο λόγος στον Βουλευτή ΝΔ Εύβοιας Θανάση Ζεμπίλη, ενώ τοποθετήθηκαν περισσότεροι από δεκαπέντε εκπρόσωποι παραγωγικών, περιβαλλοντικών και εξωραϊστικών συλλόγων, προκειμένου να καταγραφούν νέες ανάγκες και προτάσεις, όπως η μεταφορά του λιμένα Νέων Στύρων και η επέκταση της ανάπλασης Μαρμαρίου.
 
Αποφασίστηκε επίσης, ομόφωνα να παραμείνει κλειστό το τμήμα της Επαρχιακής οδού Στόμιο – Διασταύρωση με Ε.Ο. 8 (Οξύλιθος – Πλατάνα), για λόγους οδικής ασφάλειας, αλλά και για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν το έργο αντιμετώπισης κατολισθήσεων και καταπτώσεων.
 
Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Περιοδεύσαμε χθες στον Δήμο Καρύστου, συναντηθήκαμε με παραγωγικούς φορείς του τόπου και συνεδριάσαμε σήμερα στην πόλη της Καρύστου, δίνοντας προτεραιότητα σε ζητήματα, ανάγκες και προοπτικές της νότιας Εύβοιας. Ξεμπλοκάραμε και δημοπρατούμε τον δρόμο Ραπταίοι – Νέα Στύρα – Στύρα, παρεμβαίνουμε με έργα στον αστικό ιστό της πόλης, όπως το υπαίθριο Θέατρο Καρύστου και δρομολογούμε νέες κρίσιμες αναπτυξιακές παρεμβάσεις. Παράλληλα, δουλεύουμε μεθοδικά και αθόρυβα για την επίλυση του ιδιοκτησιακού της Καρυστίας και στηρίζουμε με στρατηγικές δράσεις τον πρωτογενή τομέα και τον Τουρισμό της περιοχής».