ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΨΗ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΨΗ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Μετά την Δημοτική Αγορά, ξεκινά μπαράζ αναπλάσεων για το Open MAll Χαλκίδας - Ο διπλός στόχος της Έλενας Βάκα

Με μια σειρά στοχευμένων έργων ο Δήμος Χαλκιδέων επιχειρεί να αλλάξει την αισθητική του κέντρου της πόλης με διπλό στόχο: Από την μια να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών και από την άλλη να ενισχύσει την εμπορική κίνηση. 
Έτσι μετά την Παλαιά Δημοτική Αγορά που τα έργα "τρέχουν", εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χαλκιδέων, η διαδικασία για το έργο: «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) Χαλκίδας». Όπως μάλιστα ανήγγειλε η Έλενα Βάκα, δημοπρατείται εντός του Ιουλίου 2022.
 
«Είμαστε έτοιμοι και δημοπρατούμε εντός του Ιουλίου 2022, το έργο του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, με μια μελέτη που επικαιροποιήσαμε, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τη λειτουργία του εμπορικού κέντρου της πόλης της Χαλκίδας. Το έργο αλλάζει την εικόνα βασικών δρόμων του κέντρου, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων και δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη της εμπορικής κίνησης και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.
 
Το συγκεκριμένο έργο, σε συνδυασμό με τη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας και την πλατεία Εμπόρων σε πρώτη φάση και την ανάπλαση των οδών Βενιζέλου και Αρεθούσης σε δεύτερη φάση, θα δημιουργήσουν μια ευρύτερη περιοχή με ποιότητα στην καθημερινότητα των πολιτών, των επιχειρηματιών και των εμπόρων.»., δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.
 
Σημειώνεται ότι το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ, έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και είναι έργο ανάπλασης οδών και πεζοδρομίων του ευρύτερου εμπορικού κέντρου της Χαλκίδας και συγκεκριμένα, ο Δήμος Χαλκιδέων θα προχωρήσει σε εργασίες στις παρακάτω οδούς:
 
- Περικλέους Σταύρου
- Αντωνίου
- Νεοφύτου
- Κριεζώτου
- Γαζέπη
- Παπαδημητρίου
- Παπαναστασίου