ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ08132022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ, ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ, ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Η Χαλκίδα έχει χάσει την καθημερινότητα της έτσι όπως γίνονται τα έργα Φυσικού Αερίου - Επιστολή Βάκα σε ΔΕΔΑ και Περιφέρεια 

Ταλαιπωρία, επικινδυνότητα αλλά και καταστροφές προκύπτουν από τα έργα για το Φυσικό Αέριο στη Χαλκίδα. Αυτό ανάγκασε τη Δήμαρχο Έλενα Βάκα να στείλει επιστολή στον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) την οποία κοινοποίησε στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, περιγράφοντας τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι εργασίες εγκατάστασης φυσικού αερίου στην πόλη της Χαλκίδας.
 Μάλιστα η επιστολή συνοδεύεται από πλήθος φωτογραφιών που καταγράφουν τα προβλήματα.
 
Τα έργα έχουν ξεκινήσει, από τα τέλη Φεβρουαρίου και αφορούν την εγκατάσταση φυσικού αερίου. Εκτελούνται, από τη Δημόσια Επιχείριση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) και χρηματοδοτούνται κατά ένα μέρος του από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσω ΕΣΠΑ.
 
Όπως επισημαίνει η Δήμαρχος "από τότε και μέχρι σήμερα, παρά τις διαρκείς και καθημερινές μας οχλήσεις στους επιβλέποντες, η εικόνα του έργου στην πόλη της Χαλκίδας είναι απαράδεκτη και εξηγεί:
 
-. Έχουν ξεκινήσει εργασίες σε ένα μεγάλο κομμάτι στις περιοχές Συκιές, Παπαθανασίου και Φυλακές, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Οι μεγάλες τρύπες-τάφροι που έχουν διανοιχτεί δεν έχουν μέχρι σήμερα κλείσει. 
 
- Το έργο ξεκίνησε πριν από 3 μήνες από την οδό Νηλέως, έξω από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και στο σημείο αυτό, που καθημερινά διέρχονται δεκάδες παιδιά, η τάφρος είναι ακόμα ανοιχτή. Στις περισσότερες τάφρους δεν υπάρχει φωτεινή σήμανση τη νύχτα και ο κίνδυνος για πιθανά ατυχήματα είναι πολύ μεγάλος. Η δε περίφραξή τους με πλαστικό πλέγμα, δεν προσφέρει ασφάλεια.
- Επίσης έχουν ξεκινήσει εργασίες στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, μετά από υπόδειξη μας (του Δήμου Χαλκιδέων), καθώς στην περιοχή πρόκειται να προβούμε σε έργο αντικατάστασης των κυβόλιθων των οδών.
 
- Σχετικά με τις αποκαταστάσεις των τομών των δρόμων, αυτές γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση ως προς τη ρίψη ασφαλτικού μείγματος και η προσωρινή επικάλυψη τους με άμμο και χαλίκι δεν προσφέρει επίσης καμία ασφάλεια σε οχήματα και πεζούς, γιατί όχι μόνο τα υλικά φεύγουν με την πρώτη βροχόπτωση, αλλά τα χαλίκια διασκορπίζονται και ο κίνδυνος για ατυχήματα, ιδιαίτερα σε οδηγούς δικύκλων είναι επίσης πολύ μεγάλος. 
 
- Σχετικά με τη δεύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, στις αρχικές συνεννοήσεις μας είχαμε τη διαβεβαίωση ότι το έργο θα ολοκληρωθεί την εβδομάδα μετά το Πάσχα, δηλαδή έως το τέλος Απριλίου. Παρά όμως τον προγραμματισμό αυτό και ένα μήνα μετά, η περιοχή της Αγίας Βαρβάρας είναι ακόμα «ανοιχτή» και κλειστή για τα οχήματα. Η μόνη λογική καθυστέρηση είναι για την οδό Πλατανιώτη, όπου βρέθηκαν αρχαιολογικά στοιχεία.
 
Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ
 
Η ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του κεντρικού αυτού σημείου της πόλης, από τις οχλήσεις, τη σκόνη και κυρίως από την κυκλοφοριακή συμφόρηση στην ευρύτερη περιοχή, είναι ανυπόφορη. Ακόμη κλείνουν δρόμοι, χωρίς καμία ενημέρωση των πολιτών, οι οποίοι κινούνται στο κέντρο της πόλης και ξαφνικά βρίσκονται σε δρόμους αδιέξοδους.
 
Τέλος, από την έναρξη του έργου και μέχρι σήμερα, έχουν γίνει, από τα συνεργεία των εργασιών και από εσφαλμένους χειρισμούς, 16 ζημιές σε αγωγούς ύδρευσης, με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές της πόλης, να μένουν για πολλές ώρες χωρίς νερό. Να σημειωθεί ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. είχε υποδείξει το δίκτυο ύδρευσης με ακρίβεια.
 
Η όλη εικόνα του έργου είναι τραγική για την πόλη και φυσικά όλοι αντιλαμβανόμαστε τι μέλλει γενέσθαι στην κατασκευή ενός δικτύου 90χλμ.
 
Γι’ αυτό ζητούμε άμεσα,
 
1. να αποκατασταθούν πλήρως οι περιοχές, στις οποίες έχουν ήδη γίνει επεμβάσεις, όπως ανωτέρω αναφέρθηκαν,
2. να τοποθετείται η κατάλληλη σήμανση για αποφυγή ατυχημάτων οδηγών και πεζών,
3. να αλλάξει πλήρως ο σχεδιασμός του έργου και συγκεκριμένα, να επεμβαίνετε σε μικρότερα τμήματα, τα οποία θα αποκαθίστανται πλήρως σε σύντομο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να ξεκινάνε άλλες επεμβάσεις,
4. να ενημερώνετε με δελτία τύπου για τις οδούς, στις οποίες πρόκειται να επέμβετε κάθε φορά, υποδεικνύοντας στα οχήματα την κυκλοφορία τους,
5. να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προκαλείτε ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης. Αν τυχόν προκληθεί ζημιά, να ενημερώσετε άμεσα με δελτίο τύπου τους πολίτες,
6. να πραγματοποιηθεί σύντομα, από κοινού, εκ νέου συνάντηση με τους αρμοδίους, προκειμένου οι εργασίες σας να δημιουργούν τα μικρότερα δυνατά προβλήματα σε πεζούς και οχήματα.
 
"Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας, αλλιώς θα κινηθούμε με κάθε νόμιμο τρόπο για την αποφυγή όλων των ανωτέρω προβλημάτων", καταλήγει η επιστολή της κυρίας Έλενας Βάκα.