ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ02062023

Δευ, 06 Φεβ 2023 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ... ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ"

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ... ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ"

Ο Δήμος Ερέτριας έχει νικηθεί από την αδυναμία του να συνεννοηθεί με όποιους πρέπει (ακόμη και μεταξύ τους)

Σε ποια σοβαρή τοπική κοινωνία ένα επίγειος πλούτος όπως είναι το Νησί των Ονείρων για την Ερέτρια, θα έμενε επί δεκαετίες εντελώς αναξιοποίητο; 

Ακόμα και σημαντικές προτάσεις όπως αυτή του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία  Λάμπρου Αγγελόπουλου, «κόλλησε» στην απίστευτη γραφειοκρατία και τη διαμάχη μεταξύ του δήμου και της ΕΤΑΔ, η οποία το 2012 απαγόρευσε να προχωρήσει με διαδικασία εκμετάλλευσης χωρίς την άδειά της. Έτσι το νησί παραμένει μέχρι σήμερα ανεκμετάλλευτο, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ να μπορεί να βρει τη λύση (σε συνεργασία με την όποια κυβέρνηση).
Όμως εδώ έχουμε και μικρό... εμφύλιο. Για προχθές ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας  στην οποία θα γινόταν ενημέρωση –συζήτηση για το Πεζονήσι (Νησί Ονείρων. Ο Δήμαρχος λέγει ότι έχει λύση και θέλει να την ξεκινήσει. 
Όπως έχει πει, είναι μονόδρομος η συνεργασία με την ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση του Νησιού των Ονείρων (Πεζονήσι) για το οποίο ο δήμος πληρώνει ετησίως συνολικά περίπου 200.000€ χωρίς να εισπράττει ενώ ο χώρος έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο όπως είπε τα τελευταία 14 χρόνια. Όμως για να υπάρξει λύση πρέπει να ψηφιστεί στο δημοτικό Συμβούλιο όπου η αντιπολίτευση δεν... εμφανίζεται ποτέ για το θέμα! 
 
Οι δημότες της Ερέτριας θα είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν απευθείας  τη συνεδρίαση μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Ερέτριας αλλά και πάλι δεν έγινε. Ο κ. Δημητρόπουλος θα δηλώσει: 
"Η ανίερη συμμαχία των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης των κ.κ.. Γουρνή  – Αλημπατέ , για μια ακόμη φορά επέλεξε την απουσία , ώστε  να μην συζητηθεί ένα κορυφαίο θέμα  όπως αυτό του Πεζονησιού , προφανώς για να μην ενημερωθούν οι δημότες της Ερέτριας για τα έργα και τις ημέρες αυτών που διοίκησαν την Ερέτρια από το  1992 έως το 2010.
 

Είναι σαφές  ότι τους βαραίνει το παρελθόν και η προσπάθεια τους είναι να αφεθεί το Νησί των Ονείρων (το άλλοτε κόσμημα του Δήμου Ερέτριας και σύμβολο του τουρισμού  ολόκληρης της Εύβοιας  ) στην τύχη του.

Από την κακοδιαχείριση  των προηγούμενων ετών, οι δημότες του ενιαίου πλέον Καλλικρατικού Δήμου επωμίζονται το βάρος της αποπληρωμής ενός ποσού μεγαλυτέρου των 4.000.000 ευρώ (καταβάλλοντας ετησίως 180.000,00 ευρώ  για τριάντα ολόκληρα έτη) .

Επίσης, για 14 χρόνια το Πεζονήσι παραμένει κλειστό με ότι αυτό συνεπάγεται .

Αν νομίζουν κάποιοι, ότι με τέτοιου είδους εκβιαστικές κινήσεις θα καταφέρουν να διασφαλίσουν τις ατομικές τους επιδιώξεις είναι πολύ γελασμένοι.  παρούσα Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να δώσει  λύση και να βάλει  τέλος στο μεγαλύτερο σκάνδαλο του Δήμου  μας.

- Το νησί μοιάζει με προέκταση του λιμανιού και οι παραλίες του είναι μπλε και πεντακάθαρες. Πριν από 3 δεκαετίες στο Πεζονήσι υπήρχε ένα μεγάλο ξενοδοχείο και πολλά εστιατόρια, αλλά εδώ και πολλά χρόνια οι εγκαταστάσεις έχουν εγκαταλειφθεί για γραφειοκρατικούς λόγους. Ωστόσο, καθένας μπορεί να φτάσει εκεί, να περπατήσει και να απολαύσει το μπάνιο του στα κρυστάλλινα, παρθένα νερά. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 το Πεζονήσι αποτέλεσε πόλο έλξης για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.