ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ02082023

Τετ, 08 Φεβ 2023 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ

ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ

Υπάρχουν τα χρήματα, ο χώρος έχει βρεθεί αλλά το Υπουργείο δεν εμφανίζεται - Τι αναφέρει επιστολή Έλενας Βάκα 

Με μια νέα, αυστηρή αυτή τη φορά επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, επαναλαμβάνει το αίτημα της προσωρινής μετεγκατάστασης των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Χαλκίδας στο χώρο του Τάγματος Πεζοναυτών, αποκαλύπτοντας όμως ότι μέχρι σήμερα εισπράττει μόνο σιωπή! 
 
Η κυρία Βάκα, γράφει επί λέξη: "Επανειλημμένα, τηλεφωνικά και εγγράφως, έχω ζητήσει να σας συναντήσω ή να επικοινωνήσω με κάποιον άλλο τρόπο για να ενημερωθώ, και μέχρι σήμερα λαμβάνω μόνο σιωπή για το θέμα αυτό, το οποίο είναι μείζονος σημασίας".
 
Στην επιστολή της η Δήμαρχος Χαλκιδέων αναφέρει: 
 
- Στον Δήμο Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τον φορέα Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ) και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έχουμε ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την μετεγκατάσταση και το μόνο που εκκρεμεί είναι η παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου από εσάς.
 
- Έχουν γίνει όλες οι πολιτικές παρεμβάσεις αφού με τον Υπουργό έχουν επικοινωνήσει, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, έχοντας λάβει θετικές διαβεβαιώσεις. Επίσης η ίδια έχει επικοινωνήσει και με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Χαρδαλιά και με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό κ. Κωνσταντίνο Φλώρο, οι οποίοι διάκεινται θετικά.
 
- Το θέμα, το οποίο έχει τεθεί από τον Δήμο και στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του στη Χαλκίδα.
 
- Σε μια σειρά από έγγραφα αναφέρεται λεπτομερώς η αναγκαιότητα της έγκρισης της παραχώρησης του εν λόγω χώρου, η καταλληλότητά του και η ύψιστη κοινωνική σημασία που θα έχει αυτή η παραχώρηση, όχι μόνο για τον Δήμο Χαλκιδέων αλλά για ολόκληρη την Εύβοια, καθώς στα Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) φοιτούν παιδιά και από άλλες περιοχές της Π.Ε Ευβοίας.
 
- Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διαθέτει ήδη δεσμευμένο κονδύλι για τη χρηματοδότηση των λυόμενων κατασκευών, ώστε η νέα σχολική χρονιά να βρει τη σχολική μονάδα εγκατεστημένη στον χώρο που πρέπει.
 
Η επιστολή Έλενας Βάκα καταλήγει ως εξής: "Επειδή η Πολιτεία επιχειρεί, οφείλει και προτίθεται, όπως φαίνεται, να στηρίξει τον πολύπαθο Νομό της Εύβοιας. Σας ζητώ να προχωρήσετε άμεσα στην ικανοποίηση του αιτήματός μας, καθώς δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμος χρόνος για περαιτέρω καθυστερήσεις. Για ακόμα μια φορά είμαι στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε πληροφορία (φωτογραφικό υλικό, τοπογραφικά διαγράμματα κ.α.) χρειαστείτε".