ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ02062023

Δευ, 06 Φεβ 2023 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Ζητούν να μην κλείσει το Υποθηκοφυλακείο Ιστιαίας

Ζητούν να μην κλείσει το Υποθηκοφυλακείο Ιστιαίας

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Ιστιαίας προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας κ.Παρασκευή Αγιοστρατίτη και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιστιαίας κ. Απόστολος Παπαχρήστος.
 
Όπως αναφέρει, με την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα αλλά και μεγάλη ταλαιπωρία στη διεκπεραίωση τόσο των επαγγελματικών κλάδων της περιοχής που απασχολούνται με τη μεταβίβαση ακινήτων όπως Συμβολαιογράφοι, Δικηγόροι αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
 
Ο συμπολίτης μας που θα πρέπει να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε συναλλαγή με το Υποθηκοφυλάκειο θα πρέπει για την παραλαβή του σχετικού πιστοποιητικού να μεταβαίνει στο πλησιέστερο Υποκατάστημα, που αν συνυπολογίζουμε και το χρόνο της επιστροφής, θα πραγματοποιεί διαδρομή κάποιων ωρών μέσω ενός απαρχαιωμένου οδικού δικτύου, που το καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο κατά τους χειμερινούς μήνες.
 
Πολλές από τις επιχειρήσεις έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες σε τζίρο, ενώ τώρα είναι αντιμέτωπες και με σημαντικά έξοδα που δεν είχαν υπολογιστεί, λόγω του κόστους μετακίνησης που θα επιβαρύνονται για τη μετάβαση τους στο πληρέστερο Υποκατάστημα.
 
Από τη στιγμή που θα κλείσει το Υποθηκοφυλάκειο θα πληγεί και άλλο ο τουρισμός, λόγο μείωσης της επισκεψιμότητας και θα υποβαθμιστεί και άλλο η περιοχή της Ιστιαίας και των περιχώρων της. Επίσης θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το εν λόγω υποκατάστημα έχει ταυτιστεί με την Ιστιαία Ευβοίας λόγω της παλαιότητας του, αποτελώντας το αναπόσπαστο κομμάτι στη συνείδηση του κόσμου για την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ