ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ03312023

Πεμ, 30 Μαρ 2023 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Ο Φ. Σπανός περιέγραψε τον σχεδιασμό της Περιφέρειας λέγοντας: η κρίση θα φύγει σημασία έχει τι θα θα έχει μείνει στον τόπο από έργα

«Οι κρίσεις περνούν, αλλά οι υποδομές μένουν. Οπότε χρειάζεται ισορροπία». Με αυτή τη δήλωση στο forum των Δελφών, περιέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φ. Σπανός την πολιτική του απέναντι στην πολλαπλή κρίση που βιώνει και η περιοχή μας.
 
«Εμείς, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας -τόνισε- αναπτύσσουμε μια σειρά δράσεων με κοινωνικό πρόσημο για τη στήριξη των αδυνάτων. Όπως επίσης και σημαντικές δράσεις υποστήριξης της δοκιμαζόμενης μικρής επιχειρηματικότητας. Επενδύουμε, όμως, εμφατικά και στις υποδομές. Υποδομές συνδεδεμένες με συγκεκριμένους αναπτυξιακούς στόχους, όπως είναι οι οδικοί άξονες, τα έργα φυσικού αερίου, οι λιμένες της Χαλκίδας και της Στυλίδας, τα αγροτικά έργα άρδευσης και φυσικά οι πολιτιστικές υποδομές».
 
Σημείωσε επίσης ότι «διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, αλλά το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ύψους 426 εκατομμυρίων ευρώ, θα μας επιτρέψει να χρηματοδοτήσουμε δράσεις για την ενίσχυση του κοινωνικού ιστού, την παραγωγική επιτάχυνση, την έξυπνη και καινοτόμο ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την στήριξη του πολιτισμού και του τουρισμού».
 
Ο Περιφερειάρχης, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, αναφέρθηκε ειδικά στην πορεία της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Ασωπού και του μετασχηματισμού της Άναρχης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης (ΑΒΣ) Οινοφύτων σε ένα σύγχρονο βιομηχανικό πάρκο εξυγίανσης. Χαρακτήρισε, μάλιστα, τη δράση ως ένα κορυφαίο παράδειγμα όπου: «Η ανάπτυξη και το περιβάλλον δεν είναι αντίπαλοι, αλλά συνοδοιπόροι στην υπηρεσία του ανθρώπου», όπως είπε.
 
Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας υποδέχθηκε στους Δελφούς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Mathias Cormann, με τον οποίον ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός είχε ολιγόλεπτη συνομιλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ