ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10072022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Γιατί καθυστερεί η μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ;

Γιατί καθυστερεί η μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ;

Την άμεση παραχώρηση του Στρατοπέδου ”Ι. ΠΗΛΙΚΑ” για τη μεταστέγαση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Χαλκίδας ζητάει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Θανάσης Ζεμπίλης. αναφέροντας τα παρακάτω:
 
«Το ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κτηριακής υποδομής, καθώς τα τελευταία 12 χρόνια στεγάζεται σε κοντέινερς. Στις 14 υφιστάμενες αίθουσες διδασκαλίας φοιτούν 66 μαθητές, που καλούνται να παρακολουθήσουν τα προγράμματα σπουδών σε αντίξοες συνθήκες. Χωρίς τις κατάλληλες εγκαταστάσεις ο υπάρχων εξοπλισμός του σχολείου δεν χρησιμοποιείται, δεν υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων και οι 3 τουαλέτες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού.
 
Η μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας αποτελεί ένα μείζον αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ο διακηρυγμένος στόχος είναι η μεταστέγαση να έχει ολοκληρωθεί το τρέχον έτος, προκειμένου με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι μαθητές να ξεκινήσουν την φοίτηση τους σε νέες βελτιωμένες εγκαταστάσεις.
 
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του έργου, ύψους 1.344.160 €, για τη μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας. Ωστόσο, για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής εκκρεμεί η παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου του Τάγματος Πεζοναυτών από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης προς τον Δήμο Χαλκιδέων. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι κατάλληλος, καθώς διαθέτει έτοιμες υποδομές για την παροχή ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και αποχέτευσης, ενώ επιπλέον στην έκταση του στρατοπέδου υπάρχουν βάσεις μπετόν, κατάλληλες για την τοποθέτηση των αιθουσών διδασκαλίας. Για το θέμα αυτό, ο Δήμος Χαλκιδέων έχει αποστείλει προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης αίτημα και εκκρεμεί η απάντηση για την παραχώρηση του στρατοπέδου. Άλλωστε, υποχρέωση της πολιτείας είναι να αγκαλιάζει ισότιμα όλους τους μαθητές και να τους παρέχει ίσες ευκαιρίες μάθησης, εξασφαλίζοντας κατάλληλες συνθήκες και επαρκείς εκπαιδευτικές υποδομές.
 
Με βάση τα ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός Εθνικής Αμύνης:
 
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο η παραχώρηση τμήματος του Στρατοπέδου ”Ι. ΠΗΛΙΚΑ” στο Δήμο Χαλκιδέων, για να ξεκινήσει η διαδικασία μεταστέγασης του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας;».