ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ08132022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΕΛΕΝΑ ΒΑΚΑ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΕΛΕΝΑ ΒΑΚΑ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Ποια έργα έχουν δρομολογηθεί ή εκτελούνται ήδη μέσα στο 2022 βελτιώνοντας την εικόνα και την λειτουργία της πόλης

"ο Δήμος Χαλκιδέων εργάζεται καθημερινά σε δύο κύριους άξονες, σε μελέτες κι έργα που αφενός, θα αλλάξουν την εικόνα των πόλεων και των χωριών του Δήμου και αφετέρου, θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και την ποιότητα της ζωής τους", δήλωσε η Έλενα Βάκα στην παρουσίαση των έργων που έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν στο ευρύτερο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας.
Στην εισήγησή της η Δήμαρχος Χαλκιδέων αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, χαρακτηρίζοντάς το ως την κορωνίδα όλων των έργων, «Έργο που τρέξαμε από την πρώτη στιγμή, ολοκληρώνοντας τις μελέτες του, προχωρώντας στην δημοπράτηση και τώρα πια στην υλοποίηση του. Έργο σύνθετο και δύσκολο, καθώς όπως ξέρετε δεν πρόκειται απλώς για ανακατασκευή αλλά παράλληλα γίνεται και ανάδειξη των αρχαιολόγων στοιχείων της.», και συνέχισε «Επιδιώξαμε και πετύχαμε τη χρηματοδότηση του από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Από το ίδιο πρόγραμμα πετύχαμε και την χρηματοδότηση του έργου του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου, που περιλαμβάνει αναπλάσεις και εξωραϊσμούς δρόμων του εμπορικού κέντρου της πόλης.».

Στη συνέχεια αναφερόμενη στην ανάπλαση της λεωφόρου Βενιζέλου έως και Αρεθούσης τόνισε ότι, «Ένα επίσης μεγάλο έργο, στο οποίο ολοκληρώσαμε τις μελέτες, επικαιροποιήσαμε τα στοιχεία τους και βελτιώσαμε τον σχεδιασμό, είναι αυτό της ανάπλασης της Λεωφόρου Βενιζέλου-Αρεθούσης, από την παραλία της Χαλκίδας μέχρι τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου, το οποίο για πρακτικούς λόγους χωρίζεται σε τρία έργα, ένα από την παραλία έως το Δάρινγκ, ένα από το Δάρινγκ έως το Μουσείο της Αρέθουσας, έργα προς χρηματοδότηση από το ΣΒΑΚ το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, και ένα από το Μουσείο της Αρέθουσας, μέχρι τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου, το οποίο τρίτο αυτό έργο, έχουμε σχεδιάσει και μελετήσει εξ ολοκλήρου στην παρούσα δημοτική θητεία και θα το χρηματοδοτήσουμε από ίδιους πόρους.» και συνέχισε καταθέτοντας το σύνολο των ποσών των έργων που έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και των έργων που έχουν υποβληθεί προς χρηματοδότηση, ποσό το οποίο ανέρχεται συνολικά στα 75.140.578,63 ευρώ.

Τέλος η Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες και υπαλλήλους του Δήμου Χαλκιδέων για τη συλλογική προσπάθεια, καθώς και τους παρευρισκόμενους, από τους οποίους ζήτησε να στηρίξουν τα έργα αυτά, ιδιαίτερα κατά την εκτέλεσή τους, αφού θα δημιουργηθεί αναστάτωση και κυκλοφορικά προβλήματα στο ευρύτερο κέντρο της Χαλκίδας, ενώ αναφέρθηκε και στο έργο εγκατάστασης του φυσικού αερίου στην πόλη, το οποίο προκαλεί αναγκαστικές καθυστερήσεις, κυρίως σε έργα που αφορούν αποκαταστάσεις οδών, καθώς επιβάλλεται να περάσουν πρώτα τα συνεργεία για το φυσικό αέριο και στη συνέχεια να εκτελεστούν οι εργασίες του Δήμου.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΟΛΝΕ και Αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε. κ. Σπύρος Γεροντίτης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Τ.Ε.Ε Νομού Ευβοίας κ. Κώστας Λάππας, ο Πρόεδρος του 9ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Κοτρογιάννης, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας κ. Βούλα Αγιοστρατίτη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας κ. Μιλτιάδης Χέλμης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας κ. Νίκος Αίσωπος, ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητήριου Εύβοιας κ. Γιάννης Μαραγκός, ο Πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών Εστίασης-Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Εύβοιας «Ο Ξένιος Ζευς» κ. Βασίλης Ευθυμίου, η Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Εύβοιας κ. Μαίρη Βαρτζή και ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Χαλκίδας κ. Χρήστος Μπλέτσας.