ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ02082023

Τετ, 08 Φεβ 2023 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Στέγαση και εργασία για τους αστέγους διεκδικεί και πάλι ο Δήμος Χαλκιδέων

 
Ο Δήμος Χαλκιδέων, επιθυμώντας να επεκτείνει τη μέριμνα υποστήριξης στις ευάλωτες ομάδες, υπέβαλλε αίτηση με πλήρη φάκελο και διεκδικεί ΤΗΝ ΠΡΈΠΕΟΥΣΑ  χρηματοδότηση για το Πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους», από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Με την υλοποίηση του νέου σχεδίου «Κοιτάω Μπροστά», θα δοθεί δυνατότητα για άμεση και ομαλή κοινωνική και οικονομική επανένταξη, σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα. 
 
Πρόκειται για μια βαθιά ανθρώπινη δραστηριότητα για την οποία ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει σε εξέλιξη το σχέδιο «Α για τον Άνθρωπο», το οποίο έχει εξυπηρετήσει 35 ωφελούμενους.
Τώρα, σύμφωνα με το διεκδικούμενο πρόγραμμα, ο Δήμος θα:
  • παρέχει βιοποριστική υποστήριξη (π.χ. κάλυψη ενοικίου, κάλυψη δαπανών οικοσκευής, κάλυψη λογαριασμών ΔΕΚΟ και κοινοχρήστων κ.α)

  • παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη (π.χ. για ενθάρρυνση και προτροπή στη διαχείριση προβλημάτων ή εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης των κοινωνικών συνθηκών κ.α.)

  • συμβάλλει στην εργασιακή επανένταξη των ωφελούμενων, μέσω δράσεων πληροφόρησης, διασύνδεσης και παραπομπής σε αρμόδιες και εξειδικευμένες υπηρεσίες (π.χ. εγγραφή στον ΟΑΕΔ, τη λήψη παροχών από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου κ.α.)

  • φροντίζει για την ανάπτυξη των προσωπικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των ωφελούμενων

  • προωθεί την ένταξή στην αγορά εργασίας ή την υποστήριξή των ωφελούμενων, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν, µέσω της αυτοαπασχόλησης ή μέσω εναλλακτικών μορφών απασχόλησης

«Στον Δήμο Χαλκιδέων προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ευρύ δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο επιθυμούμε να διευρύνουμε συνεχώς, αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης και συνεργασίας. Διεκδικώντας και πάλι την ένταξή μας στο πρόγραμμα αυτό, θέλουμε να δημιουργήσουμε κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας. Στόχος μας είναι να είμαστε δίπλα σε όλους όσους μας χρειάζονται και να μη μείνει κανείς μόνος του, χωρίς προστασία.», δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.