ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ02062023

Δευ, 06 Φεβ 2023 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Η ΚΑΡΥΣΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ

Η ΚΑΡΥΣΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ

Τι είπε ο κ. Ραβιόλος σε Τριαντόπουλο και Πνευματικό - Ακόμα να καταβληθούν οι αποζημιώσεις από την "Θάλεια"

Η Κάρυστος δίδει έναν πολυμέτωπο αγώνα που περιλαμβάνει την τουριστική της ανάπτυξη, την αξιοποίηση του λιμανιού της, την βελτίωση των ξεπερασμένων υποδομών της. 
Ωστόσο αυτή τη στιγμή προέχει η αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί η περιοχή από μια σειρά φυσικών καταστροφών που την έπληξαν.
 
Ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος ήρθε σε επαφή με εκπροσώπους της κυβέρνησης ώστε να καταγραφούν με λεπτομέρεια τα προβλήματα και να επισπευσθούν τόσο η καταβολή αποζημιώσεων όσο και η αποκατάσταση ζημιών. 
 
Ο κ. Ραβιόλος υποδέχθηκε λοιπόν στο Δημαρχείο, τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ κ. Σπύρο Πνευματικό. Στη συνάντηση επανέλαβε τα αιτήματα του Δήμου Καρύστου που αφορούν τις καταστροφές από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και τα έντονα καιρικά φαινόμενα του τελευταίου μήνα, με αποκορύφωμα την κακοκαιρία «Μπάλλος» που έπληξε το Δήμο.
 
Τα φαινόμενα αυτά έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και ζημιές σε όλο το Δήμο, ιδιαίτερα στη Δημοτική Ενότητα Στυραίων και στις κοινότητες Μεσοχωρίων και Νέων Στύρων, που δυσκολεύουν σημαντικά την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής. 
 
Ειδικότερα, έχουν καταγραφεί σημαντικές ζημιές στο δημοτικό οδικό δίκτυο και στην αγροτική οδοποιία, καθώς και στο οδικό δίκτυο Κάρυστος – Αμυγδαλιά. – Σχίζαλι – Αγαθό – Διαστ. Μαρμαρίου, με κατολισθήσεις σε δρόμους, ζημιές στις υποδομές ύδρευσης και εκτεταμένες υλικές ζημιές σε οικίες, σε επιχειρήσεις και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Το συνολικό κόστος αποκατάστασης εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ.
 
Ο κ. Πνευματικός έθεσε και το ζήτημα της καταβολής της επιχορήγησης των επιχειρήσεων της Εύβοιας που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου 2020 (κακοκαιρία ‘Θάλεια’). Η αποζημίωση ανέρχεται σε ποσοστό 55% των ζημιών. Ο βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό ότι ορισμένες επιχειρήσεις έχουν λάβει ως προκαταβολή το 20% και αναμένουν το υπόλοιπο 35% ενώ υπάρχουν και επιχειρήσεις που δεν έχουν λάβει ακόμα κανένα ποσό από την προβλεπόμενη επιχορήγηση.
 
Ο κ. Υφυπουργός κατέγραψε τα αιτήματα και υποσχέθηκε να ενεργήσει σύντομα για την επίλυσή τους. Μάλιστα επικοινώνησε άμεσα με την αρμόδια Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι εντός του Δεκεμβρίου θα προχωρήσει η καταβολή των αποζημιώσεων και στις δύο κατηγορίες, εφόσον έχει υποβληθεί πλήρης φάκελος χωρίς εκκρεμότητες. Ο κ. Πνευματικός ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για τον χρόνο που διέθεσε και την ανταπόκριση στα υποβληθέντα αιτήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ