ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΕΡΓΑ 45 ΕΚ. ΕΥΡΩ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΕΡΓΑ 45 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός ύψους 112,6 εκ. ευρώ

Με έναν προϋπολογισμό που εμπεριέχει έργα ύψους άνω των 45 εκ. ευρώ, ο Δήμος Χαλκιδέων επεμβαίνει σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της πόλης, επιχειρώντας την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της πόλης. 
Αυτό προκύπτει από τον προϋπολογισμό του 2022 που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και συνολικά έχει ύψος 112.551.632,97 €.
 
Στο Δήμο Χαλκιδέων σήμερα υπάρχουν σε προγράμματα χρηματοδότησης συνεχιζόμενα ενταγμένα έργα συνολικού Προϋπολογισμού 17.712.664,14 ευρώ, νέα ενταγμένα έργα συνολικού Προϋπολογισμού 12.204.648,97 ευρώ, και νέες υπό ένταξη κατατεθείσες προτάσεις έργων συνολικού Προϋπολογισμού 33.062.161,31. Όλα με ώριμες μελέτες εφαρμογής. Ο σχεδιασμός έτοιμων έργων είναι συνολικού Προϋπολογισμού 45.266.810,28 ευρώ.
 
Επιπροσθέτως, μέσα στο 2022 θα αποκτηθούν 20 μηχανήματα-οχήματα όπως φορτηγά, μηχανήματα έργου, σκούπες και 9 απορριμματοφόρα, καθώς οι σχετικοί διαγωνισμοί είναι ήδη σε εξέλιξη. Ακόμη: 
 
- Υπάρχουν ήδη ολοκληρωμένες εργασίες σε τουλάχιστον 65 σχολεία, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, εκπονείται ήδη μελέτη, για έργα συνολικού ποσού 1.102.676 ευρώ, καθώς και η κατασκευή χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑμεΑ 304.575 ευρώ για το επόμενο έτος.
 
- Εγγραφές στον τρέχοντα Προϋπολογισμό με τις εντάξεις σημαντικών έργων, όπως η κατασκευή του 26ου Δημοτικού Σχολείου, σε ποσό που αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, τα έργα του Leader, όπως η ανακατασκευή της οικίας Παπαφράγκα στο Βασιλικό, δεν είναι εγγεγραμμένα στον Προυπολογισμό αυτό, καθώς οι χρηματοδοτήσεις τους προέκυψαν μετά τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Αυτά θα ενταχθούν με την δεύτερη τροποποίηση που θα ακολουθήσει την πρώτη που είναι τυπική.
 
- Στον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την επόμενη χρονιά, καθώς δεν υπάρχουν αν και έχει ολοκληρωθεί κάθε διαδικασία όπως η ανάπλαση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου από την παραλία μέχρι τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου, το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, το Κλειστό Γυμναστήριο της Δροσιάς, η συνολική χρηματοδότηση για τη μελέτη της συνοικίας Η΄, ο περιβάλλον χώρος του κλειστού Γυμναστηρίου και η είσοδος στο Βαθύ, η ασφαλτόστρωση κεντρικών οδών της πόλης όπως η οδοί Νεοφύτου και Κώτσου, έργα με ολοκληρωμένους φακέλους έτοιμους για δημοπράτηση.
 
- Ο Δήμος θα κατασκευάσει τις παιδικές χαρές, μέσα από τη σύνθετη και δύσκολη διαδικασία των πιστοποιήσεων.Ανακατσκευάζονται πλήρως 9 παιδικές χαρές με αυτεπιστασία στους Αγίους Ευβοείς, στην Αγία Βαρβάρα, στον Άγιο Νικόλαο, στη Λάμψακο, στο Μπαταργιά, στην οδό Χίου, στην Παραλία Αυλίδας, στο Αλσύλιο Δροσιάς, στον Άγιο Νικόλαο Ληλαντίων. Έχουν βελτιωθεί άλλες 8 .
 
- Επεμβάσεις σε περισσότερους από 30 αθλητικούς χώρους, σε κλειστά και ανοιχτά γήπεδα, με στόχευση για την επόμενη χρονιά να συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς και συγκεκριμένα να δημοπρατήσουμε το έργο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, και τον τάπητα του γηπέδου Ιωάννης Καλαμακίδης, στην Κάνηθο, όπως επίσης και την ανακατασκευή 25 ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Επίσης και η μελέτη για την κατασκευή κλειστού Κολυμβητηρίου στη Χαλκίδα, Ολυμπιακών προδιαγραφών.
 
- Ακόμη το έργο της Δημοτικής Αγοράς και τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την παραλιακή διαδρομή Λιανή Άμμος Κόκκινο Σπίτι, στη Χαλκίδα, τις πλατείες και τα γήπεδα στο Βασιλικό, το γήπεδο ποδοσφαίρου στα Φύλλα, την είσοδο στο Αφράτι, τις διανοίξεις των οδών στο Μύτικα, τα αποδυτήρια του γηπέδου στη Λάμψακο, την παραλία στον Άγιο Νικόλαο, την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και τις ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή Κύζικος στην Αρτάκη, τις πλατείες στο Βαθύ και Καλοχώρι-Παντείχι, το γήπεδο μπάσκετ στον Φάρο, τις ασφαλτοστρώσεις κεντρικών οδών στην Παραλία Αυλίδος, την πλατεία στα μικρά Χάλια στη Δροσιά, την οδοποιία στα Λουκίσια.