ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08192022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Η Αυτοδιοίκηση θα εγκρίνει αποφάσεις Επιτροπής Μπένου

Η Αυτοδιοίκηση θα εγκρίνει αποφάσεις Επιτροπής Μπένου

Ο Θ. Ζεμπίλης μιλά για τον σχεδιασμό ανασυγκρότησης του νομού

"Η καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια είναι τεράστια με αποτέλεσμα να ανακύπτουν σε καθημερινή βάση ζητήματα από τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς", ανέφερε σε συνέντευξη στο Ράδιο Ιστιαία 100,4 και στο δημοσιογράφο Γιάννη Τσελίκα ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης.
Ο Βουλευτής Ευβοίας μεταξύ άλλων υπογράμμισε:
- Δεν ωφελεί να προβαίνουμε διαρκώς σε εξαγγελίες. Ο κόσμος δικαιολογημένα είναι επιφυλακτικός και περιμένει χειροπιαστά αποτελέσματα. Πρέπει, λοιπόν, να επιδείξουμε σεμνότητα
- Οι αποφάσεις από την Επιτροπή Ανασυγκρότησης Μπένου θα περάσουν από τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας και τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, αντίστοιχα. 
- Ο Μπένος είναι ένας εργάτης. Εργάζεται ακατάπαυστα χωρίς αμοιβή και τίτλους. Η Επιτροπή κάνει εξαιρετική δουλειά, με στόχο να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Ας αφήσουμε στην άκρη τα διαδικαστικά ζητήματα και ας επικεντρωθούμε στην ουσία, στο απτό αποτέλεσμα. Προσωπικά θα δεχτώ την κριτική και θα ασκήσω και ο ίδιος αυστηρότερη κριτική εφόσον δεν έχουμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Όχι όμως να κάνουμε κριτική εκ των προτέρων και για δευτερεύοντα διαδικαστικά ζητήματα.
- Οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να αποζημιωθούν για το σύνολο των απωλειών τους σε ζωικό κεφάλαιο. Ο ΕΛΓΑ βάσει Κανονισμού αποζημιώνει μόνο για εκείνα τα ζώα , τα κουφάρια των οποίων υποδεικνύονται στους ανταποκριτές κατά την αυτοψία. Ωστόσο, όπως καταλαβαίνετε την ώρα της φωτιάς, αρκετοί κτηνοτρόφοι άνοιξαν τις πόρτες στα ζωντανά για να σωθούν, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να εντοπίσουν όλα τα απολεσθέντα ζώα. 
- Ζήτησα την δημιουργία Δημόσιου ΙΕΚ Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ιστιαία, στις εγκαταστάσεις του κληροδοτήματος Τασούλα, καθώς και την δημιουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ιστιαία και Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στο Μαντούδι.
- Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Κ.Υ. Ιστιαίας πρέπει να προχωρήσει άμεσα. Μετά την καταστροφή, για τις δομές υγείας καμία προσπάθεια για την ανάπτυξη της περιοχής δεν θα ευοδωθεί χωρίς ένα αξιόπιστο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.