ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΜΑΚΡΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΜΠΕΝΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ

ΜΑΚΡΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΜΠΕΝΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ

Η Περιφέρεια έχει καταθέσει δέσμη τεσσάρων ενεργειών και απαιτεί να ενταχθούν όλα στον σχεδιασμό

Ο επικεφαλής της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας Σταύρος Μπένος βρίσκεται από τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στη Βόρεια Εύβοια και χθες παρουσία των δημάρχων των πληγέντων δήμων Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας αντίστοιχα και της ηγεσίας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συζητούσε το σχέδιο ανασυγκρότησης. 
Η συνάντηση και η ανταλλαγή απόψεων ήταν μακρά και φαίνεται πως αύριο θα έχει οριστικοποιηθεί το σχέδιο για την Εύβοια
 
Την ώρα της συνεδρίασης ωστόσο, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δημοσιοποιούσε εκ νέου στο διαδίκτυο τη θέση της που είναι: Να γίνουν ΟΛΑ τα έργα που χρειάζεται ο νομός και θα έπρεπε εδώ και δεκαετίες να έχουν ολοκληρωθεί. 
 
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός εξήγησε ότι πρόκειται για μια δέσμη έργων που προέκυψαν ως νέες ανάγκες, αλλά και από εκείνα που ήταν εξαρχής αναγκαία, πλέον όμως είναι απολύτως επιτακτικά. Όπως είπε, το κείμενο θέσεων δεν εκφράζει μόνο την ευρεία πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, αλλά και το σύνολο των Δήμων, των επαγγελματικών και άλλων συλλογικών φορέων της βόρειας Εύβοιας, με τους οποίους υπήρξε συνεργασία την προηγούμενη περίοδο. 
 
»Οφείλαμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να βρούμε σημεία σύγκλισης και να συνδιαμορφώσουμε ένα πλαίσιο, που θα έχει τόσο τον χαρακτήρα της διεκδίκησης, όσο και αυτόν του σχεδίου βάσης. Ένα σχέδιο, από τους πολίτες και για τους πολίτες με στόχο την αναγέννηση της βόρειας Εύβοιας» είπε. Η Περιφέρεια όρισε ως απολύτως αναγκαία τα παρακάτω:
 
1. Άμεσες ενέργειες: - Η διεξοδική διερεύνηση του ιστορικού και των αιτίων της καταστροφής. - Η διαδικασία καταγραφής ζημιών και καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες. - Τα άμεσα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα. 
2. Η αποτίμηση της νέας πραγματικότητας σε ότι αφορά την περιβαλλοντική επιβάρυνση, τη δημογραφική συρρίκνωση, τη συρρίκνωση του εισοδήματος κλπ. 
3. Η οριστική αποκατάσταση και προστασία της περιοχής με έργα και παρεμβάσεις. 
4. Στρατηγικό πλαίσιο ανασυγκρότησης, το οποίο περιλαμβάνει έργα οδικής, θαλάσσιας και εναέριας διασύνδεσης, έργα για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής (γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία κλπ), ειδικές δράσεις για την ανασύσταση του δάσους, την προστασία του επαγγέλματος του ρητινοσυλλέκτη, τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό, την αστική αναζωογόνηση. 
 
Συμπληρωματικά,  Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Σανίδας δήλωσε: «Εκτιμώ ότι όλοι οι συνάδελφοι – αιρετοί ανταποκρίθηκαν στην κρισιμότητα των στιγμών, στη σοβαρότητα του θέματος και τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως. »Καταφέραμε, μέσα από μια πολύωρη διαδικασία με έντονες, αλλά κόσμιες αντιπαραθέσεις, να καταλήξουμε σε ένα κείμενο θέσεων, το οποίο προσυπέγραψαν στην πλειοψηφία τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι. 
 
»Αποδείξαμε -για άλλη μια φορά- ότι μπορούμε στο κορυφαίο θεσμικό μας όργανο να παραμερίζουμε τις πολλές ομολογουμένως ιδεολογικές διαφορές μας, προκειμένου να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας». 
 
INFO: Η σχετική απόφαση (82/2021) του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας με το κείμενο θέσεων, αναρτήθηκε χθες Τρίτη, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Μπορείτε να τη δείτε εδώ.