ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι07052022

Παρ, 01 Ιουλ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Το πρόβλημα λύθηκε στα Δωδεκάνησα - Ευρεία σύσκεψη για το θέμα που αδικεί χιλιάδες ιδιοκτήτες και πρέπει επιτέλους να διευθετηθεί

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Καρυστία, που μάλιστα δεν επιλύεται από τον... περασμένο αιώνα είναι αυτό των ιδιοκτησιακών διαφορών μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών με κίνδυνο την αποποίηση κεκτημένων δικαιωμάτων των κατοίκων της.
 
Το διαχρονικό αίτημα των ιδιοκτητών γης της νότιας Καρυστίας, να αναγνωριστούν με νόμο οι τίτλοι ιδιοκτησίας που κατέχουν, είναι απόλυτα δίκαιο και νόμιμο. Δεν επιλύθηκε όμως ούτε από την προηγούμενη κυβέρνηση που και ασχολήθηκε και το προσπάθησε. 
 
Οι ιδιοκτήτες του Δήμου Καρύστου έχουν το δίκαιο με το μέρος τους, καθώς έχουν δικαιωθεί σε όλα τα δικαστήρια, συμπεριλαμβανομένου και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Έχουν στην κατοχή τους τίτλους ιδιοκτησίας 150 και 180 ετών, για τους οποίους φορολογούνται. Δυστυχώς, βρίσκονται διαρκώς στα δικαστήρια, αφού η ράθυμη Πολιτεία δεν τους έχει αναγνωρίσει τα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα όπως έχει κάνει και με άλλες περιοχές.
 
Για το θέμα έγινε προχθές Δευτέρα ευρεία τηλεδιάσκεψη, στην οποια συμμετείχαν οι Βουλευτές Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, Σπύρος Πνευματικός, Βαγγέλης Αποστόλου και Μίλτος Χατζηγιαννάκης (ο κ. Κεδίκογλου απέστειλε επιστολή), ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Καρύστου Ελευθέριος Ραβιόλος, ο Πρόεδρος του ΔΣ Καρύστου Αλκιβιάδης Βόσσος, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του ΔΣ Καρύστου Ζαχαρίας Χατζηνικολής, ο επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δημήτρης Παρασκευάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γης Γιάννης Τριανταφύλλης και το μέλος του Συλλόγου Γιάννης Μανώλης.
 
ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
 
Την ανάγκη για κοινή γραμμή, συντονισμό των δράσεων, συσπείρωση και κινητοποίηση όλων των δυνάμεων, υπογράμμισε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, ζητώντας την ένταξη της Εύβοιας στις εξαιρέσεις του άρθρου 62 του Ν. 998/1979 που θα λύσει οριστικά το ζήτημα του ιδιοκτησιακού της Καρυστίας. 
 
Μάλιστα, ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρθηκε στην πρόσφατη περίπτωση των Δωδεκανήσων που χρησιμοποίησαν παρόμοια επιχειρήματα και πέτυχαν την ένταξή τους στις εξαιρέσεις του άρθρου 62 του Δασικού Κώδικα. 
 
Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Ζεμπίλης είπε: «Με την πρόσφατη τροπολογία που πέρασε για τα Δωδεκάνησα υπάρχει ένα κεκτημένο. Πάνω σε αυτό το κεκτημένο πρέπει να πατήσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά συντονισμένα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Από πολιτική σκοπιά, πρέπει να κινηθούμε όπως ακριβώς κινηθήκαμε πριν λίγο καιρό με την περίπτωση των διοδίων. Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου και του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα συνυπογράψουν όλοι οι φορείς, ώστε να προκύψει ένα κοινό κείμενο συμπερασμάτων, το οποίο θα θέτει και το πλαίσιο των ενεργειών μας. Στη συνέχεια, μία κοινή τροπολογία υπογεγραμμένη από όλους τους Βουλευτές Ευβοίας, τουλάχιστον της συμπολίτευσης. Και ό,τι κάνουμε πρέπει να το κάνουμε άμεσα, ώστε να εκμεταλλευτούμε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης ».
 
Την πρόταση του Θανάση Ζεμπίλη υιοθέτησαν και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γης Δήμου Καρύστου, που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη μέσω του Προέδρου Γιάννη Τριανταφύλλη και του μέλους Γιάννη Μανώλη.