ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ02062023

Δευ, 06 Φεβ 2023 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Παράκαμψη, Δημοτική Αγορά, Κλειστό κολυμβητήριο, Σχολεία

Παράκαμψη, Δημοτική Αγορά, Κλειστό κολυμβητήριο, Σχολεία

Οι αξιώσεις της Χαλκίδας τέθηκαν στον πρωθυπουργό από την Έλενα Βάκα

Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, αφού προηγουμένως τον είχε συνοδεύσει, κατά την επίσκεψή του, στο Νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. 
Στο Μέγαρο Κότσικα τον υποδέχθηκαν επίσης η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου Χαλκιδέων.
 
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, η Δήμαρχος αρχικά αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία της κεντρικής διοίκησης και των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης, κατά τα γεγονότα της κακοκαιρίας «Θάλεια», που έπληξαν τον Δήμο Χαλκιδέων την 9η Αυγούστου 2020. «Το σημαντικό είναι να μη σταματήσει η ροή των χρηματοδοτήσεων, προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα όλα τα έργα.», ανέφερε σχετικά η Δήμαρχος και πρόσθεσε «επιτακτική ανάγκη αποτελεί η κατασκευή της Γέφυρας των Φύλλων, που έχει καταστραφεί ολοσχερώς, καθώς και η συντήρηση των γεφυρών του Βασιλικού και του Αφρατίου».
 
Στη συνέχεια η Δήμαρχος τόνισε το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Δήμου Χαλκιδέων, «ο Δήμος Χαλκιδέων αποτελεί τον μητροπολιτικό Δήμο του Νομού Εύβοιας αλλά και την είσοδο στο νησί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το κυκλοφοριακό, το οποίο θα επιλυθεί με την κατασκευή της παράκαμψης της Χαλκίδας. Αν δεν γίνει η παράκαμψη, το πρόβλημα θα επιτείνεται.».
 
Επιπλέον, έγινε αναφορά στα έργα που έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και στην ωριμότητα των μελετών. «Όλοι οι φάκελοι που έχουμε υποβάλλει είναι πλήρεις, με έργα έτοιμα προς δημοπράτηση, που είναι το μείζον για την απορρόφηση των κονδυλίων. Το έργο σε προτεραιότητα είναι η ανέγερση κτιρίου για την μετεγκατάσταση του 26ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, στο οποίο οι μαθητές φοιτούν σε υπόγειες αίθουσες, υπό δυσχερείς συνθήκες.», τόνισε η Δήμαρχος, ενώ αναφέρθηκε και στο εμβληματικό έργο της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, το οποίο έχει υποβληθεί στο πρόγραμμα και προχωράει η διαδικασία, με σκοπό να ξεκινήσει σύντομα.
 
Έμφαση δόθηκε επίσης στην επείγουσα μετεγκατάσταση των Ειδικών Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) και στην εκκρεμότητα της παραχώρησης χώρου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. «Τα παιδιά φοιτούν σε προκατασκευασμένες αίθουσες, σε άθλιες συνθήκες», τόνισε η Δήμαρχος.
 
«Σε μια πόλη, όπως η Χαλκίδα, με μεγάλη ιστορία στο ναυταθλητισμό, εκπονούμε ήδη μελέτη για ένα μεγάλο έργο στον Δήμο, αυτό της κατασκευής Κλειστού Δημοτικού Κολυμβητηρίου, ολυμπιακών προδιαγραφών κι ήδη έχουμε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη για το θέμα αυτό. Το σημαντικό είναι η εύρεση τρόπου χρηματοδότησης για την υλοποίησή του.», ανέφερε η Δήμαρχος, σχετικά με την κατασκευή Κλειστού Κολυμβητηρίου στον Δήμο Χαλκιδέων.
 
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε «παρακολουθώ ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στον Δήμο Χαλκιδέων».
 
Όσον αφορά στα τοπικά έργα που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπως επεσήμανε, «είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα η οποία υπέβαλε το εθνικό πρόγραμμα για το ΕΣΠΑ, πιστεύω ότι είναι ζήτημα ημερών αυτό να εγκριθεί»
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και οι Βουλευτές Σίμος Κεδίκογλου, Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός.
 
Η Δήμαρχος προσέφερε στον Πρωθυπουργό έναν αναμνηστικό πίνακα ζωγραφικής που απεικονίζει την Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας, του καλλιτέχνη κ. Γατόπουλου, καθώς και κρασιά από τοπικό Οινοποιείο.