ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10072022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Η Έλενα Βάκα περιγράφει τι έχει γίνει αλλά και τι μπορεί να γίνει λέγοντας: Υπάρχουν πια δυνατότητες

 
"Στον Δήμο Χαλκιδέων, για την εξυπηρέτηση των πολιτών έχουμε διαδικτυακό σύστημα επικοινωνίας και καταγραφής αιτημάτων, e-Kep, τηλεδιασκέψεις, δωρεάν παροχή wifi σε μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης ενώ σχεδιάζουμε ψηφιακά την πολιτική προστασία, την ανάπτυξη του τουρισμού και του πολιτισμού και την ορθότερη λειτουργία των υποδομών, κυρίως της ύδρευσης και της αποχέτευσης.
 
Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων στο Επιστημονικό Συνέδριο «Αναπτυξιακή Χρηματοδοτική Πολιτική και Δημοσιονομικός Έλεγχος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» στην Κόρινθο, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης "Κλεισθένης",  ως συντονίστρια στη Θεματική Συνεδρία «Πρότυπες Ψηφιακές Εφαρμογές στις Δημόσιες Λειτουργίες των ΟΤΑ», η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.
Όπως εξήγησε πλέον στον 21ο αιώνα, "η τεχνολογία δεν τρέχει απλώς, αλλά ουσιαστικά εκτινάσσεται κι επηρεάζει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Την εργασία, την επικοινωνία, την ενημέρωση, ακόμα και την ψυχαγωγία. Ιδιαίτερα, όμως, η πανδημία είναι αυτή που τον τελευταίο ενάμισι χρόνο έχει επιβάλλει την προσαρμογή σε μια νέα ψηφιακή πραγματικότητα. 
Και βέβαια, οι Δήμοι, οι Οργανισμού και τα Νομικά τους Πρόσωπα, που είναι στην πρώτη γραμμή παροχής υπηρεσιών στους πολίτες και προστασίας της δημόσιας υγείας, πρέπει να τρέξουν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Όροι, όπως ψηφιακά πιστοποιητικά, τηλε-εργασία, τηλεδιασκέψεις, καθορίζουν πλέον τη λειτουργία των ΟΤΑ και προκρίνουν λύσεις, όχι μόνο προσωρινές σε σχέση με τους υγειονομικούς περιορισμούς, αλλά και μόνιμες που έχουν να κάνουν κυρίως με την εξάλειψη της περιττής γραφειοκρατίας, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και την άμεση ικανοποίηση των δημοτών".
ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΨΗΦΙΑΚΟΙ
Και συνέχισε η Έλενα Βάκα: "... Είναι αλήθεια ότι οι Δήμοι πλέον είναι ενεργοί παίκτες στο γήπεδο της ψηφιακής διακυβέρνησης κι ότι η Πολιτεία, μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων και της υποστήριξης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μας δίνει τα εφόδια για να αγωνιστούμε για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Η μετάβαση σε έναν ψηφιακό, ανοιχτό και συμμετοχικό Δήμο είναι πρόκληση για όλους μας".
- Με αφορμή την επίσκεψή της στην Κόρινθο, η Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ.κ Διονύσιο, στα γραφεία της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ