ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10072022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Χωρίς Πολεοδομικό Σχέδιο παραμένει η Αμάρυνθος

Χωρίς Πολεοδομικό Σχέδιο παραμένει η Αμάρυνθος

Ο Δήμος Ερέτριας δεν μπόρεσε να υλοποιήσει ούτε την μελέτη του

Σαν να μην έγινε η εκπόνηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Αμαρύνθου. 
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να λήξει οριστικά η συνεργασία με τη μελετητική εταιρεία. Το ιστορικό: 
 
Το 2015 η τότε δήμαρχος Αμφιτρίτη Αλημπατέ ανέθεσε στην εταιρεία την εκπόνηση γεωλογικής μελέτης για το ΓΠΣ Αμαρύνθου έναντι 11.000 ευρώ. Ο μελετητής ολοκλήρωσε το έργο μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, αλλά όπως αποδείχθηκε, στη μελέτη δεν είχαν μελετηθεί οι οικισμοί Άνω Βάθεια, Κουκάκι, Καλλιθέα και Σέττα. Επίσης, δεν προηγήθηκε η αναγκαία εκπόνηση προκαταρκτικής γεωλογικής μελέτης.
Η τεχνική υπηρεσία του δήμου κάλεσε το μελετητή να κάνει την προκαταρκτική μελέτη, αν και κάτι τέτοιο ήταν εκτός των συμβατικών του υποχρεώσεων. Ο ανάδοχος όπως ήταν φυσικό δεν ανταποκρίθηκε και ο δήμος άφησε το θέμα στην τύχη του.

Η τεχνική υπηρεσία επανήλθε το Νοέμβριο του 2020 κηρύσσοντας έκπτωτο το μελετητή, ο οποίος έκανε ένσταση στο δημοτικό συμβούλιο. Η υπόθεση συζητήθηκε στο Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας, το οποίο γνωμοδότησε να γίνει δεκτή η ένσταση.

Έτσι, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να λυθεί κοινή συναινέσει η συνεργασία με τον ανάδοχο, ο οποίος και αναμένεται να συμφωνήσει, γιατί έχει πληρωθεί το 70% της αμοιβής του. 
 
Ωστόσο δεν αλλάζει  ότι το Πολεοδομικό Σχέδιο Αμαρύνθου βρίσκεται πολύ πίσω και είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί.