ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΕΛΤΑ: 24 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 8 ΛΟΥΚΕΤΑ

ΕΛΤΑ: 24 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 8 ΛΟΥΚΕΤΑ

Πλήρης εξυγίανση του φορέα με ευρωπαϊκά κονδύλια - Βοήθησε η εθελουσία έξοδος 2.000 στελεχών - Σχέδιο αποκατάστασης λειτουργιών στην Εύβοια

Πριν τέσσερις μήνες ο σχεδιασμός που είχε η Διοίκηση των ΕΛΤΑ ήταν να κλείσουν 8 καταστήματα στην Εύβοια. Υπήρξαν και καταγγελίες της αντιπολίτευσης γι αυτό
Ωστόσο, ψηφίστηκε το νέο οργανωτικό πλαίσιο των ΕΛΤΑ και πλέον όλα τα καταστήματα θα παραμείνουν ως έχουν. Στην Εύβοια, δεν κλείνει κανένα κατάστημα. 
Μάλιστα για την Εύβοια, από την προηγούμενη εβδομάδα βγήκε το νέο οργανωτικό πλαίσιο το οποίο θα έχει 72 μόνιμους υπαλλήλους. Αυτή τη στιγμή είναι 48, οπότε θα γίνουν 24 προσλήψεις ακόμη. Θα καλυφθούν όλες οι οργανικές θέσεις εκεί που τα ΕΛΤΑ είχαν υπαλλήλους με εργολαβική σχέση.
Θυμίζουμε ότι πριν από ένα χρόνο τα ΕΛΤΑ προσπαθούσαν να καλύψουν την μισθοδοσία του μήνα. Με το μέλλον τους να φάνταζε αβέβαιο. Και όμως, η εθελουσία έξοδος 2.000 υπαλλήλων  σε συνδυασμό με την σχέση εργασίας με εργολάβο κράτησαν ανοιχτά τα ΕΛΤΑ με τον κόσμο να τα εμπιστεύεται παρά τα όσα προβλήματα είχαν δημιουργηθεί από αυτή την κατάσταση που επικρατούσε.

 

Πώς γίνονται όλα αυτά; Η Διοίκηση των ΕΛΤΑ με νέο Οργανόγραμμα  αξιοποιεί ευρωπαϊκά κονδύλια και θα ενισχύσει με μόνιμο προσωπικό πλέον τα καταστήματα όπου καταγράφεται περισσότερος φόρτος εργασίας.
Με αφορμή τα όσα γράφτηκαν περί προβλημάτων στα καταστήματα ΕΛΤΑ της Εύβοιας,, ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων Βαγγέλης Ζέρβας μίλησε στον EVRIPOS 90FM επιβεβαιώνοντας ότι στην Εύβοια μετά τις τελευταίες εξελίξεις και σύμφωνα με το νέο οργανισμό των ΕΛΤΑ, παραμένουν ανοιχτά όλα τα καταστήματα, ενώ  κάποια από αυτά ενισχύονται και με επιπλέον προσωπικό από το Σεπτέμβριο.
ΔΗΜΟΙ ΧΩΡΙΣ... ΔΙΕΘΥΝΣΕΙΣ
Όπως είπε ο κ. Ζέρβας, το λάθος που κάνουν οι δήμοι, σε πόλεις όπως είναι η Αρτάκη, το Βασιλικό, είναι ότι δεν έχει οδούς και αριθμούς στους δρόμους, γεγονός που δυσκόλευε τους νέους να κάνουν τη δουλειά τους. Το ίδιο και στα χωριά. 
Αν δεν υπάρχει ένας παλιός ταχυδρόμος να δείξει στον καινούργιο δεν είναι εύκολο όχι μόνο εκεί και στον Βασιλικό το ίδιο και σε πολλές περιοχές. 
"Η διοίκηση έχει τις ευθύνες της κι αυτή, μην διώχνεις πρώτα τον κόσμο με εθελουσία και μετά παίρνεις το προσωπικό. Αν δεν εκπαιδευτεί ένας ταχυδρόμος 1,2 μήνες πως θα μπορέσει να ανταπεξέλθει και να βγάλει την διανομή¨, εξήγησε ο κ. Ζέρβας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ