ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΙΕΚ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΓΕ

ΙΕΚ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΓΕ

Διπλή πρότασης της Έλενας Βάκα για την αξιοποίηση των χώρων του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης

Ο Δήμος Χαλκιδέων, ζητά τη δημιουργία ενός Δημόσιου Ι.Ε.Κ Ζωϊκής και Φυτικής Παραγωγής, προωθώντας την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την περιοχής, καθώς και την ίδρυση πολιτιστικού κέντρου με επίκεντρο τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου, στο ΚΕΓΕ..
 
Το αίτημα κατατέθηκε σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, στο χώρο του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕΓΕ) Νέας Αρτάκης, με κύριο θέμα συζήτησης τον από κοινού σχεδιασμό για την αξιοποίηση του χώρου.
 
Η Έλενα Βάκα μιλώντας είπε: «Προτείνουμε ο χώρος να στεγάσει ένα Δημόσιο Ι.Ε.Κ Ζωϊκής και Φυτικής Παραγωγής, που να δημιουργεί σπουδαστές καταρτισμένους και έτοιμους να εργαστούν σε αυτούς τους δύο τομείς. Τα οφέλη είναι πολλά. Αρχικά, όπως γνωρίζετε τόσο στην περιοχή της Νέας Αρτάκης αλλά και ολόκληρου του Δήμου Χαλκιδέων, δραστηριοποιούνται πολλές επιχειρήσεις παραγωγικού τομέα και με την ίδρυση Δημόσιου Ινστιτούτου με αυτές τις ειδικότητες, θα δημιουργηθεί μια αλυσίδα ζήτησης και προσφοράς εργασίας και θα συνδεθεί άμεσα η εκπαίδευση με την εργασία. Επιπλέον θα προσελκύσουμε ανθρώπους από την Εύβοια και την Ελλάδα, οι οποίοι επιθυμούν να ασχοληθούν με το αντικείμενο αυτό αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα, μέσω κάποιου Δημόσιου Πανεπιστημίου ή Ιδιωτικής Σχολής.
 
Τέλος, εδώ στον ίδιο χώρο, σε ένα οίκημα πίσω από το κτίριο του ΚΕΓΕ, επιθυμούμε τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου, με επίκεντρο την ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου, όπου θα στεγάζονται ιστορικά εκθέματα, θα είναι επισκέψιμος και βέβαια θα μπορούν να οργανωθούν εκδηλώσεις, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στην πόλη. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχουμε τη σύνδεση της εκπαίδευσης με τον πολιτισμό".
 
Η κυρία Βάκα εξήγησε ακόμη ότι ο σχεδιασμός του Δήμου λέγοντας: Εμείς είμαστε έτοιμοι και μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτή την πρόταση, πάντα βέβαια με τη συνεργασία του ΕΛΓΟ, του Υπουργείου Παιδείας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και όλων των αρμόδιων φορέων που θα χρειαστούν.».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ν.Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Κώστας Γαλάνης και ο Αντιδήμαρχος Νέας Αρτάκης Μπάμπης Κώσταρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ