ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08062021

Πεμ, 05 Αυγ 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΙΝΗΤΙΚΌΤΗΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΙΝΗΤΙΚΌΤΗΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Δημότες και Φορείς μπορούν να παρέμβουν βελτιώνοντας τους όρους μετακίνησης ανθρώπων και οχημάτων μέσα στην πόλη

Ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνέχεια του προγράμματος που υλοποιεί για την «Κατάρτιση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας», θα πραγματοποιήσει 2η Ηλεκτρονική Διαβούλευση Φορέων, την ερχόμενη Τρίτη και ώρα 20:00.
 
Κύριο θέμα της Διαβούλευσης είναι η ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και η σύνταξη προτάσεων για την υλοποίηση ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για τις μετακινήσεις των πεζών και των οχημάτων στον Δήμο Χαλκιδέων.
 
Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) του Δήμου Χαλκιδέων, θα χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο. Εκπονήθηκε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 25 Νοεμβρίου του 2020 από τις Εταιρείες "ΠΟΛΙΝΔΕ Σύμβουλοι Μηχανικοί" και "ΜΣΜ Μαυρογεώργης και Συνεργάτες Μελετητική".

Στόχος του Σχεδίου είναι να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων του Δήμου, μέσω της βιώσιμης ανάπτυξης, της συμμετοχής, της αύξησης των κοινόχρηστων ελεύθερων χώρων που διατίθενται για πεζούς και ποδηλάτες, με προτεραιότητα τις ήπιες μορφές μετακίνησης και τη μείωση της χρήσης του επιβατικού αυτοκινήτου.

Κύριο μέλημά του Δήμου, είναι η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής και των υποδομών. Ο ίδιος ο Δήμος αναφέρει; "Στη βελτίωση της προσβασιμότητας και την ασφάλεια των πολιτών, ο Δήμος Χαλκιδέων σας θέλει όλους αρωγούς. Γι’ αυτό, σας ζητώ να συμμετέχετε στη διαβούλευση που θα ξεκινήσει από σήμερα και για μια βδομάδα και να καταθέσετε τις απόψεις σας, ώστε να σχεδιάσουμε όλοι μαζί τις απαραίτητες παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν, για τον Δήμο Χαλκιδέων που θέλουμε".