ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ07232021

Παρ, 23 Ιουλ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΠΗΡΕ Η ΕΥΒΟΙΑ

ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΠΗΡΕ Η ΕΥΒΟΙΑ

Παρά τον τεράστιο πλούτο από περίφημες παραλίες μόνο ο Δήμος Χαλκιδέων βραβεύεται κάθε χρόνο

Για ακόμη μία χρονιά, μόνο τρείς (3) ακτές της Εύβοιας, - όλες του Δήμου Χαλκιδέων - βραβεύτηκαν με τη «Γαλάζια Σημαία". Είναι οι Αλυκές Δροσιάς. τα Αστέρια Χαλκίδας και το Λευκαντί. Συνεπώς αναρωτιέται κανείς γιατί τόσα χρόνια κανένας άλλος Δήμος δεν έχει προγραμματίσει την απόκτηση μιας ακόμη Γαλάζιας Σημαίας όταν ο νομός έχει ιδιαίτερου κάλους παραλίες, άλλες που πρέπει οπωσδήποτε να μείνουν όπως τις έχει η φύση αλλά ουκ ολίγες πρέπει να οργανωθούν. 
Νομοί όπως η Κορινθία έχουν δεκάδες παραλίες με Γαλάζιες Σημαίες η Εύβοια μονίμως μόνο τρεις. Πρωταθλήτρια είναι η Χαλκιδική με 96 Σημαίες.
Όλα τα παραπάνω αποκτούν νόημα αν αναλογιστεί κανείς ότι στην Ελλάδα οι Γαλάζιες Σημαίες αυξήθηκαν  με αποτέλεσμα η χώρα μας να περάσει στη δεύτερη θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες, αφού πλέον έχει με 545 βραβευμένες ακτές, 16 μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη. Η Εύβοια έμεινε στάσιμη.
Σύμφωνα με πληροφορίες κανένας Δήμος στην Εύβοια δεν ετοιμάζεται να πάρει Γαλάζια Σημαία και μόνο ο ΔΟΑΠΠΕΧ, λέγεται ότι ενεργεί  για την προένταξη στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» και της πλαζ «Καλάμια» στη Ν. Αρτάκη, καθώς σιγά - σιγά αποκτά όλες τις προϋποθέσεις.
 Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί ξεχωριστή διάκριση, η οποία βασίζεται στην συνεχή προσπάθεια των Τοπικών Αρχών, των δημοτών και όλων των λουόμενων και παραθεριστών, για ένα καθαρό περιβάλλον στις παραλίες τους. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ακτές με Γαλάζια Σημαία, πληρούν 33 κριτήρια του Προγράμματος που επικεντρώνονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουόμενων, υγιεινής και προστασίας της Δημόσιας Υγείας, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Ακόμη, απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με «Γαλάζια Σημαία» είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να χαρακτηρίζεται ως «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ