ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ05072021

Παρ, 07 Μαϊ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Σημαντική συνεδρίαση για το Νησί των Ονείρων

Σημαντική συνεδρίαση για το Νησί των Ονείρων

Συνεδριάζει για πρώτη φορά η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Ερέτριας για το Νησί των Ονείρων.

Η πρόσκληση της συνεδρίασης αναφέρει: 

"Καλείστε όπως προσέλθετε στην 1η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης έτους 2021, που θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, κάνοντας χρήση ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, την 5η Μαΐου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 με μοναδικό θέμα συζήτησης το Πεζονήσι (Νησί των Ονείρων)".

 
Θυμίζουμε ότι το νησί παραμένει αναξιοποίητο και σε κακή κατάσταση διότι έχει δυο ιδιοκτήτες που δεν μπορούν να... συνεννοηθούν. Οι ιδιοκτήτες είναι: 
  • Ο Δήμος Ερέτριας, που έχει την πλήρη κυριότητα του ορεινού όγκου 19 περίπου στρέμματα και τη χρήση κατά παραχώρηση από τον ΕΟΤ για να αξιοποιηθεί για τουριστικούς λόγους έως το 2043. Μετά το 2043 θα έχει και την πλήρη κυριότητα και τη χρήση χωρίς παραχώρηση
  • Το Υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο ανήκουν τα μπαζώματα και ο αιγιαλός 27 περίπου στρέμματα, δηλαδή ο περιβάλλον χώρος και τα διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ.