ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ04142021

Τρι, 13 Απρ 2021 5pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Έξι ανατροπές στις εκλογές ΟΤΑ

Έξι ανατροπές στις εκλογές ΟΤΑ

Τι ζητά η παράταξη "Στερεά Υπεροχής από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Η παράταξή “Στερεά Υπεροχής” ζητάει από το Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητήσει και να λάβει απόφαση για το Σχέδιο Νόμου, “Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών”.
 
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προωθεί αποκλειστικά αλλαγές στο σύστημα εκλογής των αυτοδιοικητικών αρχών, χωρίς να ανοίγει κανένα ζήτημα μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα και καμιά ολοκληρωμένη θεσμική παρέμβαση, που είναι ουσιαστική ανάγκη της αυτοδιοίκησης.
 
Τα κρισιμότερα σημεία του νομοσχέδιου είναι:
 
- Το όριο εκλογής από τον πρώτο γύρο με 43%.
- Τίθεται όριο εισόδου 3%, για να εκπροσωπούνται οι παρατάξεις στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια.
- Μείωση του αριθμού των περιφερειακών συμβούλων, από 51 σε 41 για τη Στερεά Ελλάδα.
- Εξασφαλίζεται η εκλογή του 60% των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου στο νικητή των εκλογών.
- Η επαναφορά της πενταετούς θητείας των οργάνων.
- Τίθεται καταληκτική ημερομηνία η 31η Αυγούστου για την κατάρτιση των συνδυασμών.
 
"Η εκλογή Περιφερειάρχη ή Δημάρχου με ποσοστό 43% και με δώρο τα 3/5 των εδρών του Περιφερειακού ή Δημοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα, χωρίς την πολιτική νομιμοποίηση της πλειοψηφίας (50% +1) του εκλογικού σώματος, σε συνδυασμό με τη μείωση των εδρών του Περιφερειακού ή Δημοτικού Συμβουλίου και το όριο –“κόφτη” του 3% για την είσοδο μιας παράταξης στα Αυτοδιοικητικά Συμβούλια, αποτελούν μια πρωτοφανή αντιδημοκρατική επιχείρηση στρέβλωσης της λαϊκής ετυμηγορίας, αφανισμού των μικρότερων και ανεξάρτητων παρατάξεων, οδηγούν σε άκρατη κομματικοποίηση την Αυτοδιοίκηση και κατατείνουν σε υπερσυγκεντρωτικά συστήματα διοίκησης, με υπερεξουσίες Περιφερειαρχών και Δημάρχων" αναφέρει η "Στερεά Υπεροχής"..