ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06092023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - ΔΗΜΩΝ

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - ΔΗΜΩΝ

Αποφασίστηκε η σύσταση κοινού αναπτυξιακού Οργανισμού για προώθηση έργων και αιτημάτων

Όλοι οι Δήμοι της Εύβοιας και Στερεάς, μαζί με την Περιφέρεια προχωρούν στη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού, με στόχο την γρηγορότερη προώθηση καυτών θεμάτων της περιοχής που "λιμνάζουν", αλλά και στοχευμένων κοινών δράσεων ανάπτυξης και προβολής.
 
Εκτιμήθηκε ότι ο υπό σύσταση Αναπτυξιακός Οργανισμός, θα αποτελέσει ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο για την ωρίμανση έργων, την επιτάχυνση στην υλοποίηση καθώς και την υποστήριξη μικρότερων και υποστελεχωμένων Δήμων.
 
Η δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού με τη συνεργασία Π.Ε.Δ. (δηλαδή των Δήμων) και Περιφέρειας, αποφασίστηκε στην 4η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ., μέσω τηλεδιάσκεψης και με τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων της Στερεάς Ελλάδας.
 
Στην εν λόγω σύσκεψη, συζητήθηκε η συμμετοχή της Π.Ε.Δ. στη διαβούλευση για το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας 2021-2027 με την υποβολή τεκμηριωμένων προτάσεων προς την Περιφέρεια και την οικεία Διαχειριστική Αρχή, η διεκδίκηση παράτασης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και η ανάληψη νέων πρωτοβουλιών για την οριστική διακοπή της άναρχης αδειοδότησης και εγκατάστασης αιολικών πάρκων.
 
Η Π.Ε.Δ. προχώρησε στην κατάθεση μιας τεκμηριωμένης πρότασης με συγκεκριμένες δέσμες δράσεων, που "θα συνδράμουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των δημοτών". 
 
Η ΠΕΔ ζητά από την Περιφέρεια να αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων ολοκληρωμένων χωρικών παρεμβάσεων, που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα.
 
Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ
 
Αποφασίστηκε επίσης η έκδοση ψηφίσματος και την αποστολή του στον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 4 μήνες. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν αποφασιστική συνδρομή στην εύρυθμη λειτουργία μας και δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, η λήξη των συμβάσεων τους τον επόμενο μήνα, θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για τους Δήμους.
 
ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
 
Συμφωνήθηκε ότι οι τοπικές κοινωνίες, μέσω των Δημοτικών Συμβουλίων, πρέπει να έχουν αποφασιστική γνώμη για την εγκατάσταση ή μη αιολικών πάρκων στον τόπο τους. Θα γίνει άμεσα ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ., με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, κ. Σπανού και όλων των Δημάρχων για να συντονίσουν τη δράση τους και αμέσως μετά να υπάρξει συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας.