ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06092023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Σημαντικά έργα στο φετινό τεχνικό πρόγραμμα Κύμης

Σημαντικά έργα στο φετινό τεχνικό πρόγραμμα Κύμης

Υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και τις Κοινότητες

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Κύμης Αλιβερίου άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ από το δημοτικό συμβούλιο στην συνεδρίαση 1ης Μαρτίου 2021 με 16 ψήφους υπέρ επί 21 παρόντων δημοτικών συμβούλων.
 
Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, στο οποίο δεν περιλαμβάνονται τα έργα της ΔΕΥΚΑ άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ -σύνολο έργων άνω των 25 εκ. ευρώ, ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης και περιλαμβάνει έργα από ΣΑΤΑ και από πηγές χρηματοδότησης όπως προγράμματα «Φιλόδημος», έργα συγχρηματοδοτούμενα από τη ΔΕΗ, από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ΕΣΠΑ, Πράσινο ταμείο, από Αιολική ενέργεια κλπ
 
Αφορά σε μεγάλα έργα όπως ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός Κύμης, το 1ο δημοτικό σχολείο Κύμης, το καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο Αλιβέρι, ασφαλτοστρώσεις σε όλες τις δημοτικές ενότητες, τσιμεντοστρώσεις σε τοπικές κοινότητες, Αγροτική οδοποιία, Κατασκευές και επισκευές αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικές χαρές, αποκαταστάσεις καταστροφών από καιρικά φαινόμενα κ.α.
 
Το Τεχνικό πρόγραμμα ψηφίστηκε και από το σύνολο των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων που συμμετείχαν στην συνεδρίαση.
 
Ο Αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Νίκος Μπαράκος στην εισήγησή του τόνισε ότι «παρά την έλλειψη πόρων από τακτική χρηματοδότηση (ΣΑΤΑ) και την υποστελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, γίνεται μεγάλη προσπάθεια για τη σύνταξη μελετών και την ένταξη σε προγράμματα, η οποία έχει φέρει αποτελέσματα καθώς ο δήμος δεν έχει χάσει ευκαιρίες χρηματοδοτήσεων. Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με τη δημοπράτηση των μικρών και μεγάλων έργων που περιγράφονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα»