ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ02282021

Παρ, 26 Φεβ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ Η ΝΕΑ ΟΛΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ Η ΝΕΑ ΟΛΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Επείγει να επιστρέψει η κανονικότητα - Πλέον οι νέοι μολύνονται περισσότερο από τους ηλικιωμένους

'Εντονος ο προβληματισμός σε Χαλκίδα και Εύβοια για την πορεία της πανδημίας που ενώ ξεκίνησε το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου μόνο για την Χαλκίδα, αλλά όμως επεκτάθηκε σε επτά μόλις ημέρες σε όλο το νομό. 
Όπως ανακοινώθηκε, σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου τέθηκαν από το π. Σάββατο η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας –πλην Σκύρου-, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων που έχουν ανακύψει. Η Εύβοια έχει σήμερα 501 ενεργά κρούσματα όταν στις 30 Ιανουαρίου υπήρχαν περίπου τα μισά (256 ενεργά κρούσματα).

Πλέον, όλες οι βαθμίδες τις εκπαίδευσης λειτουργούν με τηλεκπαίδευση ενώ κλείνουν και εμπορικά και κομμωτήρια. Ακόμη, η κυκλοφορία απαγορεύεται από 18:00 το απόγευμα έως 5 το πρωί.
Τα μέτρα ισχύουν έως και τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, ωστόσο τίποτε δεν αποκλείει να επεκταθούν χρονικά για εβδομάδες.
Η ανησυχία σε Χαλκίδα και Εύβοια έχει να κάνει με τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις που επιφέρει η σκληρή πλην όμως αναγκαία καραντίνα. Αυτό το διάστημα μηδενίζεται η κοινωνική και οικονομική ζωή στην περιοχή και επείγει η γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα. Πως θα γίνει αυτό; Με τους πολίτες να λαμβάνουν όλες τις προφυλάξεις και τους φορείς όπως τους Δήμους να συνεχίσουν τα μαζικά τεστ.
Έχει μεγάλη σημασία να εξηγηθεί ότι πλέον και στατιστικά οι νέοι είναι η πρώτη αριθμητικά ομάδα που μολύνεται!
Συγκεκριμένα, από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα, tα περισσότερα κρούσματα έχουν σημειωθεί στις ηλικίες 40-49 και έπονται οι ηλικίες 50-59, μετά οι 20-29 και ακολούθως οι 30-39.
Ωστόσο, αυτό δεν αποτυπώνεται σε ΜΕΘ και θανάτους, που πρώτες είναι μακράν οι ηλικίες 60 και άνω. Συγκεκριμένα όσον αφορά τις ΜΕΘ, πρώτη σε εισαγωγή είναι η ηλικιακή ομάδα 60-69, δεύτερη η 70-79 και τρίτη η 80 και άνω.
Στους θανάτους, με διαφορά πρώτη είναι η ηλικιακή ομάδα των 80 και άνω, ενώ ακολουθεί η 70-79 και τρίτη είναι και πάλι η 60-69. Αντίθετα, στις ηλικίες 40-49 και 30-39, που είναι πολύ ψηλά σε αριθμό κρουσμάτων, τόσο οι εισαγωγές σε ΜΕΘ όσο και οι θάνατοι είναι πολύ χαμηλά στατιστικά.
Εάν πάμε δε στις ηλικίες 20-29, που αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα σε αριθμό κρουσμάτων, οι εισαγωγές σε ΜΕΘ και οι θάνατοι είναι στα όρια του στατιστικού λάθους.
Στο μεταξλυ η κυβέρνηση αλλάζει τακτικη στους εμβολιασμούς. Όσο έρχονται περισσότερα εμβόλια, οι αμέσως επόμενες κοινωνικές ομάδες που θα πάρουν σειρά θα είναι οι ευπαθείς, ανεξαρτήτως ηλικίας.