ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ10232021

Παρ, 22 Οκτ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Καραντίνα και μέτρα προφύλαξης μπορούν να έχουν αποτέλεσμα στο νομό ώστε να επιστρέψει η κοινωνική και οικονομική ζωή

Τα χαμηλά σε αριθμό κρούσματα στην Εύβοια δίνουν τη βάσιμη ελπίδα ότι ο νομός θα μηδενίσει πολύ σύντομα τα περιστατικά και θα μπορέσει να βγει από την καραντίνα με τις καλύτερες δυνατές προοπτικές. 
Σε αυτή την περίπτωση, στη διάρκεια της καραντίνας θα αποφορτιστεί η επιβάρυνση στα Νοσοκομεία μας, ενώ με το τέλος της καραντίνας θα επιστρέψει η οικονομική και κοινωνική ζωή έστω και τοπικά.

Η κυβέρνηση εξετάζει την απελευθέρωση περιοχών όπου τα κρούσματα θα μηδενιστούν, δηλαδή η καραντίνα θα συνεχιστεί μόνο σε περιοχές που εξακολουθούν να έχουν κρούσματα.
Μια αποτίμηση των τελευταίων κρουσμάτων δείχνει ότι στην Εύβοια ο αριθμός είναι περιορισμένος και με την καραντίνα των 23 ημερών που έχει ήδη ξεκινήσει ο νομός θα μπορέσει να κάνει μια νέα εκκίνηση πάντα με μέτρα προστασίας φυσικά.
Συγκεκριμένα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου τις τελευταίες ημέρες που μ;aλιστα αφορούν διάστημα πριν την καραντίνα είναι:
- Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου είχαμε μόνο δυο κρούσματα στην Εύβοια, 11 στην Βοιωτία, πέντε στην Φθιώτιδα και ένα στην Φωκίδα για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
- Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, είχαμε 6 στην Εύβοια, 23 νέα κρούσματα στην Φωκίδα, 13 στην Φθιώτιδα, 4 στην Βοιωτία και 3 στην Ευρυτανία για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
- Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020 είναι 1.914, εκ των οποίων 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Δύο στην Εύβοια, 1 στην Βοιωτία.
- Tην Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, 1.490 κρούσματα του SARS-Cov-2 στη χώρα, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Εννέα στην Εύβοια, 4 στη Βοιωτία.
Διαβάστε περισσότερα στο: https://eviaportal.gr/ennea-nea-krousmata-evvoia-1-490-panelladika-deftera-9-noemvriou/

Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ...
Πάντως οι επιστήμονες τονίζουν ότι εκτός από το lockdown πρέπει απαραιτήτως να τηρηθούν και όλα τα υπόλοιπα μέτρα, γιατί αυτό τον καιρό, βρισκόμαστε σε μία επιθετική αύξηση κρουσμάτων. Σε εθνικό επίπεδο, κάθε 5-10 ημέρες διπλασιάζονται τα κρούσματα. Το δε επικίνδυνο είναι ότι έχουμε πάρα πολλά κρούσματα που αυξάνονται επιθετικά.
Συνεπώς, δεν θα εξαρτηθεί μόνο από το lockdown η (προσωρινή) απελευθέρωση της Εύβοιας αλλά και από τα άλλα μέτρα. Επίσης πρέπει να γίνονται καθημερινά πολλαπλά τεστ.